Afet bilinci eğitimi aldılar

Türk Kadınlar Birliği Kadıköy Şubesi üyelerine 17 Haziran Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda...

23 Mayıs 2012 - 15:21

Türk Kadınlar Birliği Kadıköy Şubesi üyelerine 17 Haziran Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda “Temel Afet Bilinci Eğitimi” verildi.

Eğitim içeriğinde afet öncesinde, sırasında ve sonrasında temel davranış biçimleri ve yeni kabul edilen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile ilgili bilgi aktarıldı.

Eğitim, Kadıköy Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı olan Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı eğitmenleri Hakan Özdemir ile Binnazlı Saka tarafından verildi. Türk Kadınlar Birliği Kadıköy Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sema Kondu, Başkan Yardımcısı Ayla Oskay, Sekreter Fahriye Oral, Üye Saadet Karali ve Çevre Komisyonu Başkanı Suna Ural ile birlikte yaklaşık 40 üye eğitime katıldı. 

SUYU BİLİNÇLİ KULLANALIM

Tüzüğü gereği bünyesinde çeşitli komisyonlar bulunduran Türk Kadınlar Birliği Kadıköy Şubesi’nin Çevre Komisyonu, birlik üyeleriyle biraraya gelerek çevre konularında bilgi veriyor.

Bu toplantılardan sonuncusu, 12 Nisan Perşembe günü “Doğal Kaynaklar ve Su” konulu bilgilendirme toplantısı oldu. Toplantıda, suyun bilinçli kullanılması ve su havzaları hakkında bilgiler verildi.

 


ARŞİV