Ağaçlar önce söküldü sonra dikildi!

Acıbadem’deki Akasya Evleri’nin yanındaki parkta 25 ağaç sökülünce mahalleli ağaç nöbetine başladı. Sosyal medyada başlatılan kampanyanın da etkisiyle ağaçlar tekrar yerlerine dikildi.

04 Eylül 2013 - 16:01

HABER MERKEZİ

Acıbadem’de 2 Eylül’de başlayan 3 Eylül Çarşamba günü de devam eden ağaç sökme çalışmaları Acıbadem halkının parkta nöbete başlaması ve sosyal medyada büyüyen kampanya üzerine durduruldu.
Akasya Evleri’ni yapan SAF Gayrimenkul’ün taşeron firması, 2 Eylül günü, 40 katlı binanın önündeki 25 ağacı söktü. Ağaç sökümü ertesi gün de devam edince mahalleli sosyal medyada örgütlenerek olay yerine gitti. Gruplar halinde ağaçların etrafında nöbete başlayan Acıbadem halkı ve desteğe gelenler, firma yetkilileriyle görüşerek ağaçların sökülmesine izin vermeyeceklerini söyledi ve sökülen ağaçların yerlerine dikilmesini istedi.
Bu sırada #direnAcıbademParkı hashtagiyle başlayan kampanya büyüdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi, twitter’dan açıklamalar yaparak olayla ilgilerinin olmadığını açıkladı.
Ağaç sökümünün yapıldığı parkta mimarlar da vardı. Birçok yerin betonlaşmasından dolayı ağaçların bulunduğu, çocukların oynadığı alanların yok olmasını istemediğini dile getiren Mimar Naziye Ünal şu bilgileri verdi: “Burası kamuya ayrılması gereken bölümdü, ayrılmadı. Yaklaşık 180 dönümlük bir alandır. Akasya Evleri yapılırken yüzde 30-35’lik alanı kamuya bırakması gerekiyordu. Planlarda bir ilkokul, bir ortaokul, bir lise olacağı bir de açık ve kapalı spor tesisleri yapılacağı yazıyordu. Yalnızca bu üç tane gökdelen koyuldu ve 180 dönümü zaten onlar tutuyor. 180 bin metrekareden sadece bu kadarcık alan kamuya kalmıştır. Okul, spor tesisleri gibi yasal alanların hiçbiri yok. Sadece bir ilkokul yapıldı. Üzerine Acıbadem Özel İlkokulu yazdılar. Yani bütünüyle kamunun yararlanabileceği bir alan olmadı.” 
Acıbadem Dayanışması’nın ısrarlı eylemi sonucu ağaç sökümü durdurulurken, sökülen 25 ağaç da yerlerine tekrar dikildi.

ARŞİV