Çağdaş Bale Topluluğu'ndan Dünya Dans Günü Galası

UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün Dans Komitesi tarafından 1982’de başlatılan ve klasik bale teorisyeni Jean-Georges Noverre’nin doğum günü olması nedeniyle...

19 Nisan 2012 - 15:35

UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün Dans Komitesi tarafından 1982’de başlatılan ve klasik bale teorisyeni Jean-Georges Noverre’nin doğum günü olması nedeniyle her yıl 29 Nisan’da tüm dünyada kutlanan “Dünya Dans Günü”, 40. sanat yılını kutlayan Çağdaş Bale Topluluğu tarafından “Dünya Dans Günü Galası” ile 25 Nisan’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde dans severlerle buluşuyor.

Türkiye'de ilk kez Çağdaş Bale Topluluğu’nun 1986 yılında 29 Nisan Dünya Dans Günü'nü kutlamasıyla başlayan etkinlikler, bu yıl Kadıköy Belediyesi CKM’de yapılacak. 25 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek “Dünya Dans Günü Galası” programında; Ankara Modern Dans Topluluğu’ndan Deniz Alp ve Kerem İnanç, Türkiye’nin ünlü tango ustalarından Tanju Yıldırım ve partneri Esra Akyatan, Ankara Üniversite Devlet Konservatuarı’ndan eğitmen ve koreograf Özgür Adam İnanç, Tangomio Dans Okulu’dan İlkan Aydın ile Buket Akdol, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Bale Bölümü ve Çağdaş Bale Topluluğu danslarıyla yer alacak. 

ARŞİV