Çağdaş bir çocuk yuvası: ‘Küçük Melekler Çocuk Evi

Okul öncesi eğitimin önemine inanmış Başak ve Demet Karadeniz kardeşler tarafından açılan Küçük Melekler Çocuk Evi, uluslararası çağdaş eğitim yöntemlerine göre hizmet veriyor.

03 Ekim 2012 - 09:58
Okul öncesi eğitimin önemine inanmış Başak ve Demet Karadeniz kardeşler tarafından açılan Küçük Melekler Çocuk Evi, uluslararası çağdaş eğitim yöntemlerine göre hizmet veriyor.
“Çocuklar ve çocuk eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bildiğimizden ve inandığımızdan bir yuva açmaya karar verdik ve Kızıltoprak’ta bahçeli bir villayı kiralayıp işe koyulduk” diyen Karadeniz kardeşler, Bağdat Caddesi’ne çok yakın olan Recep Peker Caddesi Zahit Bey Sokak’ta bulunan iki katlı binayı, rahatlıkla 40 çocuğun kalabileceği, eğitim ve hobilerini gerçekleştirebilecekleri şekilde düzenlemişler.
Bütün personeli okul öncesi eğitimde deneyimli kişilerden oluşturmuşlar. Okulun sorumlu Müdürü psikolog Acar Piji, 26 yıldır çeşitli kurumlarda, özellikle uluslararası çağdaş eğitim yöntemlerini uygulamaya koyan bir eğitimci.
Okulda, ev içindeki anne-baba-çocuk üçgeninde ortaya çıkan sorunların çözümü için ücretsiz olarak yapılan psikolojik rehberlik çalışmalarının yanı sıra bazı harfleri söyleyemeyen çocuklar için terapi çalışmaları da var. Ayrıca dileyen velilerin çocuklarına zekâ ölçümü yapılıyor.
Zekâ eğitimi öncesinde, çocuğun doğuştan olan yetenek alanları tespit ediliyor ve yalnızca bu okula özel bir yöntemle eğitim veriliyor.
Okuldaki çalışmalara ek olarak her gün İngilizce eğitimi, haftada birer gün olmak üzere müzik, drama ve modern dans çalışmaları yapılyor. Branş derslerini uygulayan öğretmenler, okul öncesi eğitim sektöründe yakından tanınan deneyimli ve değerli öğretmenler. Uygulanan eğitim sonunda çocuklar, sorgulayan, kendini savunabilen sorumluluk alabilen, el becerileri ve aktüel bilgi dağarcığı gelişmiş, okuma ve yazmayı bilimsel yöntemlerle öğrenerek ilköğretim okuluna hazır duruma geliyorlar.

ARŞİV