Ahmet Sani Gezici için eylemler sürüyor

Acıbadem Dayanışması’nın Ahmet Sani Gezici Lisesi eylemleri devam ediyor. Lise’nin Fikirtepe’ye taşınmasını protesto etmek için yürüyüş yapan Dayanışma üyeleri, dilek fenerleri uçurdu.

22 Ocak 2014 - 13:50
 
Acıbadem Dayanışması, bin 200 kişilik Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin Fikirtepe’ye taşınmasını protesto etmek için 16 Ocak Perşembe akşamı bir yürüyüş daha düzenledi. Okul önünde bir araya gelen öğretmen, öğrenci ve mahalle halkı, dilek balonları uçurdu. Ardından mahallede yürüyüş yaparak okulun taşınmasını protesto etti.
Yürüyüş boyunca “Ahmet Sani Gezici yıkılamaz”, “Yık yık nereye kadar bitti buraya kadar”, “Direne direne kazanacağız”, “Ahmet Sani bizimdir yıkılamaz”, “Kararımız kesindir okulumuz bizimdir”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.
Yürüyüş, yakın zamanda İmam Hatip’e dönüştürülen Özdemiroğlu Ortaokulu’nun tarihi binası önünde basın açıklamasıyla son buldu.
Açıklamada, “Mahallemizin sınavsız öğrenci alan tek devlet lisesi Ahmet Sani Gezici Lisesi çok yakında Fikirtepe’ye taşınıyor. Gerekçesi ise okul binasının Kız Teknik Meslek Lisesi için uygun olmaması. Peki o zaman binasının uygun olmadığı bilindiği halde okulumuz neden genel liseden Anadolu Lisesi’ne değil de Kız Meslek Lisesine dönüştürüldü? Daha 2012-2013 öğretim yılının başında 1 milyon liralık tamirat geçiren bir bina şimdi ‘Kız Meslek Lisesi olmaya müsait değil’ denerek yıkılıp, yanındaki İmam Hatip Lisesi’nin yurdu haline getirilecek. Mahallemizde erkek öğrencilerin gidebileceği hiçbir Anadolu ya da genel lise kalmayacak” denildi.
Okullarla ilgili bir durumun çok ötesinde bir sorun olduğu ifade edilen açıklamada, “Acıbadem, kentlerimizi, mahallelerimizi yaşam alanları olarak değil de bir tür servet biriktirme aracı olarak gören bir anlayışın tehdidi altındadır. Acıbadem hem coğrafi konumu hem de çevresindeki mahallelerin yapısı itibariyle bu kesimlerin doğal yayılma alanı olarak değerlendirilebilecek bir noktadadır” denildi.
Açıklamada, Ahmet Sani’ye sahip çıkmanın mahalleye sahip çıkmak anlamına geldiği belirtilerek, “Acıbadem Dayanışması, Acıbadem’in rantsal dönüşüme kurban edilmesine karşı en büyük güvencemizdir. Sahip çıkalım, büyütelim, mahallemizde bizlere rağmen hiçbir şey yapamayacaklarını onlara gösterelim” ifadeleri yer aldı.
 
KADIKÖY’E 5. İMAM HATİP MECLİS’TE
Kadıköy, Acıbadem ve Yeldeğirmeni Mahalleleri halkına beş kuşaktır hizmet veren Özdemiroğlu Ortaokulu’nun toplanan 10 bini aşkın imzaya karşın imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesinin ardından şimdi de Acıbadem’de bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin Fikirtepe’ye taşınması ve binanın hemen yanındaki Kadıköy İmam Hatip Kız Lisesi’ne dönüştürülen okulla birleştirilerek İmam Hatip Kampüsü yapılması planı Meclis’e taşındı.
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede lisenin taşınması durumunda okulda eğitim gören yaklaşık bin 200 öğrencinin ciddi bir mağduriyet yaşayacağını ve yakın çevrede erkek öğrencilerin gidebileceği bir devlet lisesinin olmadığını ifade ederek, Kadıköy sınırları içinde halihazırda eğitim veren 4 imam hatip okulu bulunmasına rağmen alınan kararın gerekçesini sordu. CHP’li Öğüt, şu soruları yöneltti:
-Velilerin itirazına rağmen dönüşümde ısrar edilecek midir?
-Acıbadem Dayanışması üyeleri, semtteki tarihi Çamlıca Kız Anadolu Lisesi’nin satışının gündemde olduğunu dile getirmektedir. Söz konusu iddia doğru mudur?

ARŞİV