Açık havada tiyatro keyfi başladı

Kadıköy Belediyesi’nin çocuklardan sonra yetişkinler için düzenlediği geleneksel Tiyatro Festivali İstanbulluların yoğun ilgisi altında sürüyor.

07 Ağustos 2014 - 14:29
Kadıköy Belediyesi’nin çocuklardan sonra yetişkinler için düzenlediği geleneksel Tiyatro Festivali İstanbulluların yoğun ilgisi altında sürüyor.

Bu yıl, 12. si gerçekleştirilen Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, 4 Ağustos Pazartesi akşamı usta tiyatrocu Enis Fosforoğlu’nun “Deli” adlı oyunuyla başladı. Saatler öncesinden tiyatroyu izlemek için Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki Amfi Tiyatro’nun önünde sıraya giren  İstanbullu sanatseverler, yıldızlar altında tiyatro izlemenin keyfini doyasıya çıkardı. Enis Fosforoğlu Tiyatrosunun genç oyuncuları izleyicilere keyifli bir gece yaşattı.13 gün sürecek olan festivalde ünlü tiyatrocular, sezon boyunca salonlarda sahneledikleri oyunları bu kez açık havada sahneliyor ve her yıl olduğu gibi bu yıl da oyunlarını ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturuyor. Tiyatro Festivali’nin programında ayrıca; Duru Tiyatro’nun “Şahane Düğün”, Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu’nun “Dünyanın Sonu.Net”, Moda Sanat Tiyatrosu’nun “Korkudan Korkmak”, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun “Babam 9 Doğurdu”, Samsun Sanat Tiyatrosu’nun “Şu Çılgın Türkler”, Nazım Oyuncuları’nın “Hasretinden Prangalar Eskittim”, Tiyatro İstanbul’un “Mutfak Cadıları”, Dostlar Tiyatrosu’nun “Yaşamaya Dair”, Tiyatro Akla Kara’nın “Arsız Davet”, Sadri Alışık Tiyatrosu’nun “Ayrılık” oyunları bulunuyor. 12. Kadıköy Tiyatro Festivali, İstanbul Halk Tiyatrosu’nun “İhtiyar Balıkçı ve Deniz” isimli oyunu ile 16 Ağustos’ta son bulacak. 


ARŞİV