AİLE YADİGÂRI RUM EVİ: GÜNİZİ RESTAURANT

Çok özel tatları içeren bu mutfağı mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Değişik katkılarla harika bir lezzet diyarı Günizi…

13 Mart 2015 - 10:39
 Çok özel tatları içeren bu mutfağı mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Değişik katkılarla harika bir lezzet diyarı Günizi…

Esma BAYRAKTAR

 Kadıköy Antikacılar Sokak’ta 130 yıllık  aile yadigârı olan eski Rum evini, Günizi hanım ve eşi Engin bey,  konağın aslına sadık kalarak yeniden restore edip Butik bir Restaurant haline getirmişler.  Günizi hanım özellikle kendi adını verdiği bu mekâna, kullanacağı antika eşyaları ve objeleri büyük bir titizlikle seçerek binanın tarihi yapısına uyumlu bir şekilde dekore etmiş. Konforlu bir ev ortamı hazırlayıp, her gelen müşterisini konuk sayarak hizmet vermeye başlamışlar ve günümüzde da aynı titizlik ve anlayışla hizmet vermeye devam ediyorlar.

Dünyanın sayılı mutfaklarından bir olan Osmanlı Saray mutfağının yanı sıra Günizi Hanım bizzat kendi aile mutfağından yadigar tariflerle harmanladığı   “Günizi Mutfağı”nı oluşturmuş.  Çok özel tatları içeren bu mutfağı mutlaka tatmanızı öneriyorum. Değişik katkılarla harika bir lezzet diyarı Günizi…
Üç katlı bu konağın iki katı, restaurant olarak kullanılıyor.  Alt katta yer alan küçük salon botanik bir bahçe gibi adeta. Bu salonda daha çok pop tarzı yabancı ve yerli performans sunan genç sanatçılar sahne alıyor. Konağın üst katında yer alan büyük salon, davetlilerini bambaşka diyarlara götürüyor. Sanki 100 yıl öncesi bir dünyadasınız. Yemek boyunca banttan yayınlanan Türk sanat müziğinin en güzel eserlerinden seçmeler dinliyorsunuz.
Bilmenizi isteri ki, keyifli uzun vakitler geçirebileceğiniz bu mekânın çevresinde otopark olmadığından, arabayla gitmemenizi tavsiye ederim.  Günizi’nin sokağı antikacıların en güzel parçalarının sergilediği bir sokak olduğu için kim bilir arabayla gitmemek sizin için de çok keyifli olabilir.  
Adres: Caferağa  mah. Tellalzade sok. no. 13 MODA
Tel:    0216 449 91 23

 

 


ARŞİV