Ailesi artık dava açabilecek

Kadıköy’de iki yıl önce yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden temizlik işçisi Mevlüt Macit’e ait olduğu açıklanan bir ayakkabı, Kurbağalıdere’deki balıkçılar tarafından bulundu.

09 Ağustos 2012 - 09:54

Geçtiğimiz hafta gazete ve televizyonlarda yürek burkan bir haber yayınlandı. Haberde; Kurbağalıdere’de bulunan bir ayakkabın içinden çıkan kemik parçasın iki yıl önce Kurbağalıdere’de sele kapılarak kaybolan Mevlüt Macit’e ait olduğunun ortaya çıktığı belirtiliyordu.
Kurbağalıdere, 8 Haziran2010’un ilk saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağışla taşma tehlikesi göstermişti. Herkes yaz mevsimini beklerken aniden bastıran yağmur kenti felç etmişti. En çok Anadolu yakasını vuran yağmur, Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Tuzla’da ev ve işyerlerinin sular altında kalmasına neden olmuş, vatandaş canını zor kurtarmıştı. Bu arada son derece acı bir olay da yaşanmış, bir işçi hayatını kaybetmişti. İçerenköy Talimhane durağının alt kısmında Kurbağalıdere'nin bağlantısının olduğu bölümde meydana gelen su taşkınında tahliye çalışmalarına destek amacıyla Ataşehir Belediyesi'nin temizlik işlerini yürüten taşeron firmasından işçiler olay yerine gelmişti. Tahliye ve su altında kalan eşyaları kurtarma çalışmaları sürerken ayağı kayan temizlik işçisi Mevlüt Macit, dereye düşmüştü. Arkadaşlarının kendisini kurtarmak için attığı ip kopan Macit, sulara kapılarak hayatını kaybetmişti. Ailesi bu acı olayın ardından Macit’in cesedinin bulunması için büyük çaba göstermiş, sorumluların cezalandılması talep etmiş, ancak bir sonuç alamamıştı. Aile umutsuzlukla beklerken 5 Nisan 2012’de sürpriz bir gelişme yaşandı. Kurbağlıdere’de teknelerini bağlayan balıkçılar, içinde insan kemiği olan bir erkek ayakkabısı buldu. Olay yerine gelen polis, ayakkabıyı Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na götürdü. Savcılık, Kurbağlıdere’de kaybolan Mevlüt Macit’in eşini arayarak ayakkabıyı sordu. Güllü Macit, ayakkabının eşine ait olduğunu söylemesine rağmen kesin hükmün verilmesi için DNA testi istendi. Sonuçta kemiğin Mevlüt Macit’e ait olduğu kesinleşti. Şimdi savcılık ceza davası açmaya hazırlanırken, Mevlüt Macit’in ailesi de cesedin bulunarak gömülmesini istiyor. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, ayakkabının bulunduğu bölgede sualtı ve su üstü araması yapılarak cesedin bulunması yönünde de çalışma başlattı.

ARŞİV