Ailesi tanık arıyor

Genç akademisyen Fırat Bayır, Bağdat Caddesi’nde meydana gelen bir kazada hayatını kaybetti. Kardeş Bora Bayır, “Kazayı gören vatandaşların bize yardımcı olmasını istiyoruz” çağrısında bulundu

21 Temmuz 2016 - 16:05
Genç akademisyen Fırat Bayır, Bağdat Caddesi’nde meydana gelen bir kazada hayatını kaybetti. Kardeş Bora Bayır, “Kazayı gören vatandaşların bize yardımcı olmasını istiyoruz” çağrısında bulundu

Erhan DEMİRTAŞ
Bağdat Caddesi’nde son yıllarda gerçekleşen trafik kazalarında çiçekçisinden, müzisyenine, üniversite öğrencisinden işçisine kadar birçok insan hayatını kaybetti.  Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Feride Büşra Taşlı ve Okan Arıkan’ın davası sonuçlanmadan bu defa başka bir kaza daha yaşandı. Türkiye’nin genç kuşak matematikçilerinden İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fırat Bayır, Fenerbahçe’de motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.
Fırat Bayır, 29 Haziran Salı günü saat 17.00 sıralarında Kadıköy Bağdat Caddesi’ndeki kurucusu olduğu Fırat Bayır Eğitim Danışmanlık İletişim ve Araştırma Merkezi’nden motosikletiyle yola çıktı. Emniyet şeridinde seyir halindeyken, direksiyonu önüne kıran ticari taksiyle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle havada taklalar atan Bayır, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede müdahale edilen ve iç kanama geçirdiği teşhis edilen 41 yaşındaki Bayır,  yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TANIKLARI ARIYORLAR
Fırat Bayır’a çarptığı iddia edilen taksi şoförünün görgü tanığı olmadığı için serbest bırakıldığını ifade eden Fırat Bayır’ın kardeşi Bora Bayır, o gün kazaya şahit olan herkese çağrıda bulundu. “Kazayı gören vatandaşların bize yardımcı olmasını istiyoruz” diyen Bayır, abisini şu sözlerle anlattı; “Çok yardımsever bir insandı. Öğrencilerine burs veren, onlarla çok iyi ilişkileri olan biriydi. Yaşasaydı ona çarpan taksiciye bile kızmayacak bir kişiliğe sahipti. Eğitime, insanlığa, arkadaşlığa bu kadar değer verirdi. Biz davanın bu şekilde kapanmasını istemiyoruz.”

FIRAT BAYIR KİMDİR?
1975 yılında Bakırköy’de doğdu. 1992 yılında Adana Fen Lisesini, 1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünü bitirdi. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Sayısal Bilgiler Bölümü'nde Yüksek Lisansını, 2012 senesinde de aynı bölümde doktorasını tamamladı.

YAYINLARI
Üniversite yıllarında ünlü matematikçi Cahit Arf için 57 dakikalık belgesel çekti, 188 sayfalık First Alexandrian School Period isimli bir kitap yazdı. Türkiye’nin ÖSS sınavına yönelik ilk uzaktan eğitim portalı Torpil.com’un koordinatörlüğünü yaptı.“Yapay Sinir Ağları ve Finans Sektörüne Ait Bir Tahmin Uygulaması” adında yüksek lisans tezini 2006 yılında tamamladı. 2007 yılında Alexander Aidan’la birlikte Mirror, Mirror in the Mall: An Empirical Application of Self Concept Theory in Segmenting Male Fashion Innovators in London isimli tamamlanmış bir makale ile Londra’da yapılan Academy of Marketing 2007 konferansına konuşmacı olarak katıldı. Aynı yıl Türkiye Bilişim Vakfı ve Inproda İnsan Kaynakları firması ile birlikte yürütülen Türkiye Bilişim Sektörü İstihdam Raporu isimli araştırma projesinin yöneticiliğini yaptı.

ARŞİV