Akademi öğrencileri sertifikalarını aldı

Kadıköy Belediyesi Akademi’de düzenlenen Açık Akademi Kent Seminerlerine katılanlara 12 Aralık Salı günü sertifikaları verildi.

14 Aralık 2017 - 12:30

Geçtiğimiz dönem ilki gerçekleştiren Açık Akademi Kent Seminerlerinin ikincisi, “İstanbul Yeniden” başlığıyla 17 Ekim - 23 Kasım tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Akademi’de gerçekleştirildi.Kadıköy Belediyesi Akademi ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Açık Akademi Kent Seminerleri: İstanbul Yeniden” programına katılan 176 kişiden, 6 haftalık programı tamamlayan 76 kişi sertifika aldı.

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Türkiye’nin her yerinde insanların temiz hava, temiz su, temiz çevre, iyi eğitim istediğini belirterek tüm bunların çözümlerinin kendi sorunlarımızı tartışmak olduğunu söyledi. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın ise akademik bilgiyle pratikteki bilgiyi buluşturabilmek gerektiğini belirterek bu birleşmenin adımını Açık Akademi Kent Seminerlerinde attıklarını söyledi.

Kadıköy Belediyesi Akademi'den Aras Aladağ, Açık Akademi seminer programında geçtiğimiz dönem başlayan emekleme sürecinin bir ileri aşamaya vardığını ve bu süreçte kendi eksiklerini tamamlayarak, akademik alandaki kente dair kuramsal tartışmaları belediyenin bazı pratikleriyle buluşturma noktasında mesafe kat ettiklerini vurguladı.

‘İstanbul Yeniden’ seminerinde; Aşırı İklim Olayları ve Kentlerin Uyumu, Sinemanın İstanbul’u, Yurttaş Temelli Siyaset, Çeşitlenen Kentlerde Eşit Yurttaşlık ve Birlikte Yaşam gibi farklı konu başlıkları tartışıldı. Sertifika törenine Kadıköy Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Can Akbal’ın yanı sıra, seminer yürütücüsü akademisyenlerden İdil Akyol Koçhan, Gül Köksal, Yüksel Taşkın, Erhan Kurtarır, Efe Baysal da hazır bulundu.


ARŞİV