Akasya Sitesi'nde 'ayrımcılık' protesto edildi

Koşuyolu Yaşam Parkı Forumu, Akasya Sitesi’nde ev işçisi kadınlara yönelik ayrımcılık içeren duyuruyu protesto etti.

02 Ocak 2014 - 09:04
Koşuyolu Yaşam Parkı Forumu, Akasya Sitesi’nde ev işçisi kadınlara yönelik ayrımcılık içeren duyuruyu protesto etti.
  
Çisem EREN
 
Koşuyolu’nda bulunan Akasya Sitesi’nde dağıtılan bir duyuruyazısında, site servislerinin belirli saatlerde ev işçisi kadınlar tarafından kullanılmaması yönündeki talep tepki çekti. Ev işçilerine karşı ayrımcılık yapıldığını belirten Koşuyolu Yaşam Parkı Forumu, Akasya Sitesi’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
26 Aralık Perşembe günü yapılan eylemde “Akasya’da ayrımcılığa son. Ulaşım haktır”, “Site sakini oturma! Ayrımcılığı talanı gör, hesabını sor” yazılı dövizler taşındı.
Koşuyolu Yaşam Parkı Forumu adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Akasya Sitesi’nin merkezi ulaşıma uzak olduğu için koyduğu servislerin sadece sitede oturanlara yönelik olduğu, orada çalışan ev işçisi kadınların bu servisleri kullanması esnasında site sakinlerinin ayakta kaldığı ve bu nedenle yoğun saatler olan 16.00-18.00 ve 19.00 servislerinin ev işçisi kadınlar tarafından kullanılmaması gerektiğine dair duyuru yazısının dağıtılması üzerine burada toplandık.
Yüksek koruma duvarları içinde birçoğu güvencesiz ve sigortasız çalışan ev işçisi kadınların, en doğal insan hakkı olan seyahat haklarını ellerinden alan, bununla da kalmayıp belli bir sınıf vurgusu ile çalışanları çalışma alanında yalnızlaştıran toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini ihlal eden son derece ayrımcı, iş barışını zedeleyen bu anlayışı kınıyoruz.
Bizler her yerde olduğu gibi mahallemizde yaşanan bu ayrımcı uygulamaya karşıyız. İnsanları yaptığı işe göre sınıflara ayıran anlayışı istemiyoruz. Her insan toplumda eşit haklara sahip olmalıdır ilkesinden yola çıkarak eşitlik ilkesinin ihlal edilmesini kabul etmiyoruz.”
Grup, Akasya Sitesi yönetiminin kamuoyu önünde özür dilemesini istediği açıklamasının ardından dağıldı.

ARŞİV