AKP adayının 'hayali' seçim vaatleri…

AKP’nin Kadıköy’deki seçim vaatleri şaşırtıyor. Bunların kimi inandırıcılıktan uzak, kimi Kadıköy için tehlike arz ediyor, kimi de zaten CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin yapmakta olduğu projeler.

12 Mart 2014 - 13:46
  
Kurulduğu 1984 yılından beri, Kadıköylülerin seçimleri doğrultusunda CHP’li idareler tarafından yönetilen Kadıköy Belediyesi, yerel seçim sürecinde adayların hedef tahtasında… Kadıköy’de seçim sürecini ve diğer partilerin durumunu değerlendiren Kadıköy’ün CHP’li Belediye Başkanı Selami Öztürk, partilerin propaganda sürecinde mevcut belediyeyi ve yönetimi eleştirici tutum takınmalarının gayet doğal olduğunu söyledi. Öztürk, “Ancak Kadıköy gibi seçmeni çok entelektüel, bilinçli olduğu bir yerde, yapacağınız açıklamaların da uygun olması gerek. Uçuk kaçık hayali projeler burada tutmaz. Adayların Kadıköy Belediyesi’ni yeterince incelemediğini görüyorum. Bilhassa, bizi eleştiren muhalefet adayları ne yaptığımızın farkında bile değiller! Örneğin ‘25 yıldır Kadıköy’e bir çivi bile çakmadılar’ diyorlar.Onlara göre hiçbir şey yapmadıysak bile sadece kültür merkezlerine, Özgürlük Parkı’na baksalar yeter. Kafalarını iki yere çevirip bakmaları yeter de artar bile. Kaldı ki AKP’nin Kadıköy İlçe Binası, belediyemizin tam karşısında. Belediyeye bir baksalar hangi sistemle çalıştığımızı çok rahat anlayacaklar” dedi. Özellikle AKP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım’ın vaatlerini, “hayal mahsulü” olarak yorumlayan Öztürk, “Proje dediği şeylerin hepsi havada. Hatta bazıları da Kadıköy için tehlike arz ediyor. Baskı kalitesi ve görsel olarak iyi bir seçim kitapçığı hazırlamışlar ama içerik kötü, eksik, hatalı” yorumunu yaptı.

ÖZTÜRK: “AKP, GEZİ’Yİ KULLANIYOR”
AKP’nin Kadıköy’de oy alamayıp, baraja takılacağını düşündüğü için farklı yöntemler denediğini belirten Öztürk, şöyle devam etti: “Kadıköy Sivil Toplum Platformları diye bir şey uydurmuşlar. Kadıköy’deki tüm platformlarla bizim Kadıköy Belediyesi olarak ilişkimiz var, hepsini tanıyoruz. Bunlar Gezi ile ortaya çıkan, Gezi ruhu taşıyan, AKP ile ters olan platformlar. AKP Gezi ruhunu kullanmaya çalışıyor. Bu hiç etik bir davranış değil. O platformları bize karşı gibi gösteriyorlar ki zaten uydurdukları platformlarda kendi meclis adayları var. Zaten çektirdikleri fotoğraflara bakarsanız, tek bir kadın bile olmamasından, hepsinin AKP’li olduğunu anlarsınız…”

HAYALİ PROJELERE YANITLAR!
Başkan Öztürk, AKP 'nin kimi inandırıcılıktan uzak, kimi zaten Kadıköy Belediyesi’ne ait olan, kimi de Kadıköy’e zarar verebilecek ''projeler''ini değerlendirdi;

-         VAAT 1: Kadıköy Eğlence Adası/Caddebostan mevkiinde, konser, ses, ışık ve açık hava gösterilerinin gerçekleşmesine olanak sağlayacak yapay eğlence adası oluşturacağız.

-         BAŞKAN ÖZTÜRK: En tehlikelisi bu! Deniz dolduracaklar, ekolojik dengeyi, Kadıköy sahillerinin güzelliğini bozarsınız. Biz burayı plaj olarak kullanıyoruz. Ayrıca burası bakanlık tarafında trol ve ağ yasağı uygulanan balık üreme alanı.
 
-         VAAT 2: Kadıköy’e yeni imar müjdesi/ İlçemizdeki yapıların çok büyük bir kısmı 1997 yılında hazırlanmış olan ”Afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkındaki yönetmelik” standartlarına uygun değildir.

-         BAŞKAN ÖZTÜRK: Biz bunu ayrıca mimar artışları istediğimiz planları biz Çevre Bakanlığına hazırlayıp gönderdik.10 yıldır söylüyoruz. Belli oranda kat artışı verin veya ada bazlı birleştirmeler yapın, Kadıköy yenilensin dedik. Yapmadılar, 2 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekliyor. Şimdi AKP adayı almış bizim sözümüzü buraya koymuş. Samimiyet bunun neresinde? Eğer bizim söylediklerimiz doğruysa, 10 yıldır bu yetkiler zaten ilçe belediyelerinde değil AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıkta. O zaman bu yetkiyi kullansalardı.
 
-         VAAT 3: Emsal oranı artacak/yeni imar müjdesi

   - BAŞKAN ÖZTÜRK: Bu da yine aynı şekilde bizim yıllardır savunduğumuz şey.
 
VAAT 4: Eski eser dönüşüm projesi
 
-    BAŞKAN ÖZTÜRK: Bunu başlatan zaten Kadıköy Belediyesi. İlk önce Çarşı’da 133 eski eseri yeniledik. Yeldeğirmeni komple ele alındı. Belediye, yurttaşın yapamadığı pek çok yeri de aldı. Hasanpaşa karikatür evi, Yeldeğirmeni kilise gibi..
 
-      VAAT 5: Fahrettin Kerim Gökay (Minibüs) Caddesi üzerine Havaray Projesi

-         BAŞKAN ÖZTÜRK: İBB 20 yıldır AKP’nin elinde. Neden Fahrettin Kerim Gökay ve Şemsettin Günaltay caddelerine raylı sistem yapmadınız? Kaldı ki o caddenin adı ‘Minibüs Caddesi’ değil. Bir belediye başkan adayı önce caddenin adını bilecek. O minibüslerden de utanç duyacak. Bunu kullanmayacak, bunu kullanmış olması bile yeterince belediyecilik anlayışı olmadığını gösterir.
 
-         VAAT 6 : Tüm Kadıköy’e bisiklet ağı.

-         BAŞKAN ÖZTÜRK: İBB yakın zamanda Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ni yeniledi. Bisiklet yolu var mı? Yok! 
 
-         VAAT 7 : Yeraltı otoparkları 


-         BAŞKAN ÖZTÜRK: Biz Kadıköy’de 3 yer altı otoparkı yaptık. Şuan bir tane de Söğütlüçeşme’de yapılıyor. 20 yıldır İBB’de iktidarlar, Kadıköy’e bir katlı otopark yapmışlar mı? Moda’ya yeraltı otoparkı da yine bizim projemiz. 
 

-         VAAT 8 : İskele Meydanı Çevre Düzenlemesi

-         BAŞKAN ÖZTÜRK: İnsan oraya bakınca utanıyor zati. Boğa’dan aşağı doğru inerken insan utanıyor kaldırımlardan. İBB sorumluluğundaki ana cadde kötü, bizim sorumluluğumuzdaki ara sokaklar pırıl pırıl. Bize yaptırmadıkları gibi kendileri de yapmadılar. ‘İskele meydanını biz düzenleyeceğiz’ diyorlar. Utançlarınızı ortadan kaldırmaya çalışacaklar!
 
-         VAAT 9: Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi başka bir yere taşınacak, alana kent parkı yapılacak.
 
-         BAŞKAN ÖZTÜRK: Bir belediye başkanı koskoca hastaneyi nasıl taşıyacak? Bu üllenin başbakanı mısınız? Ki öyle bile olsanız zor. Buranı bağlı olduğu kurumlar var. Ve ciddi yatırımlar gerekiyor. 

- VAAT 10: Sahrayıcedid Kent Parkı

- BAŞKAN ÖZTÜRK: Burada özel bir şahsın 60 dönümlük arsasına kentpark yapacaklarmış. Bunun bedelini nerden ödeyeceksiniz? Böyle bir şey mümkün değil. Zaten orası Cengiz Özyalçın döneminde e yeşil alan ayrılmıştı. Dava konusu oldu, mahkeme iptal etti, şimdi yüzde40ı terk, yüzde 60 kullanıma açık olmak üzere plan yapıldı oraya.

- VAAT 11: Kurbağalıdere Çevre Düzenlemesi ve Kuşdili Kent Parkı

- BAŞKAN ÖZTÜRK: Burası Kadıköy Belediyesi’nin tasarım yarışması açtığı alan! Kuşdili’ne AVM isteyen sizdiniz. Sizi, Kadıköylülerin 7 bini aşkın itirazla, yargı kararıyla durdurduk. Kadıköylü bir daha size bu imkanı verir mi?!

- VAAT 12: Kadıköy Hayvan Hastanesi

- BAŞKAN ÖZTÜRK: Haberleri yok, bu zaten bizim projemiz. Maltepe’de 13 dönüm yer aldık. Barınağımızı oraya taşıyacağız, hayvan hastanesi kuracağız.

ARŞİV