AKUT'den bilinçlendirme paneli

Feneryolu Gönüllüleri Doğa ve Çevre Komitesi’nin organize ettiği “Deprem Bilinçlendirme” paneli, AKUT Arama Kurtarma Derneği tarafından 30 Mart 2011 tarihinde Kozyatağı’ndaki Kadıköy Belediyesi...

13 Nisan 2011 - 10:56

Feneryolu Gönüllüleri Doğa ve Çevre Komitesi’nin organize ettiği “Deprem Bilinçlendirme” paneli, AKUT Arama Kurtarma Derneği tarafından 30 Mart 2011 tarihinde Kozyatağı’ndaki Kadıköy Belediyesi Meclis binasında yapıldı.
1996 yılından bu yana “gönüllülük” ve “karşılıksız yardımseverlik” ilkeleriyle çalışan AKUT (Arama Kurtarma Derneği) afete dayanıklı bir toplum olmamıza katkıda bulunmak, deprem ve deprem ile ilgili bildiğimiz yanlışları düzeltmek ve unutulanları yeniden hatırlatmak amacıyla yaptığı eğitimleri Kadıköy halkı için bir kez daha paylaştı.
Depremden en az zararla kurtulabilmenin önkoşulu, depreme ve onun meydana getirebileceği zararlara hazırlıklı olmak ve gerekli önlemleri önceden almış olmak. Toplumumuz ne kadar hazırlıklı olursa yaşanacak acılar o kadar azalır.
Bu nedenle hepimiz; komşularımızla, muhtarlarımızla, ilgili yerel birimlerimizle iletişim halinde olmalı; çalışmaları takip etmeli, planlar yapmalı, eğitimlere, tatbikatlara katılmalı ve gerekli önlemleri almalıyız. İlkyardım eğitimi almak, küçük yangınlara müdahale etmeyi öğrenmek, evimizde, işyerimizde önlemler almak ve deprem öncesinde bütün bunları planlamış olmak çok önemli. Her konuda olduğu gibi, deprem zararlarına karşı da bilgimizi paylaşmak, gücümüzü birleştirmek ve önceden hazırlıklı olmak, deprem sırasında ve sonrasında birçok hayatın kurtulmasını sağlayacaktır.
 


ARŞİV