Alevi örgütlerinden Sivas mitingine çağrı

Alevi örgütleri, Sivas katliamının 22. yılında adalet taleplerini yinelemek için 28 Haziran Pazar günü Kadıköy’de yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı

26 Haziran 2015 - 09:59
Alevi örgütleri, Sivas katliamının 22. yılında adalet taleplerini yinelemek için 28 Haziran Pazar günü Kadıköy’de yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı

Erhan DEMİRTAŞ
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) bileşenleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul şubeleri, Sivas katliamının 22’inci yıldönümünde, Madımak’ta yakılarak öldürülen 33 aydın, sanatçı, şair ve yazarı anmak ve katliamın aydınlatılmasını talep etmek için 28 Haziran Pazar günü Kadıköy’de düzenlenecek miting öncesi basın toplantısı düzenledi. Kadıköy Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında, ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, ABF Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bilgin ve PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Hıdır Çam, Kadıköy’de düzenlenecek protesto mitingi hakkında soruları yanıtladı.
Basın açıklamasını okuyan Baki Düzgün, Sivas katliamının üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen adaletin sağlanmadığını ifade ederek, “Bizler, asıl sorumlu ve suçlular yakalanıp yargılanana ve gerçek adalet sağlanana kadar da bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Başta 2 Temmuz günü Sivas’ta olmak üzere, ülkenin dört bir yanında bu taleplerimizi dile getirmek için demokratik sınırlar içerisinde her türlü etkinlik ve eylemlikleri yapacağımızı ilan ediyoruz” diye konuştu.
28 Haziran Pazar günü Kadıköy’de düzenlenecek mitingin aynı zamanda 2 Temmuz’da Sivas’ta yapılacak protesto mitingine çağrı olduğunu belirten Düzgün, “Alevi örgütleri olarak Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulmasını, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesini ve zorunlu din derslerinin kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi. “Tüm demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüten toplumsal dinamikleri ve güçleri yanımızda görmek istiyoruz” açıklamasını yapan Düzgün, duyarlı tüm vatandaşları 28 Haziran Pazar günü Kadıköy’de düzenlenecek mitinge çağırdı.

ARŞİV