Ali Erdoğan ile gülmeye hazırlanın

Ali Erdoğan ve Kabare Dev Aynası bu sezon “Ya Tutarsa!” oyunuyla müdavimlerini bol bol gülmeye davet ediyor.

02 Ekim 2013 - 12:06
Ali Erdoğan ve Kabare Dev Aynası bu sezon Ya Tutarsa! oyunuyla müdavimlerini bol bol gülmeye davet ediyor.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Ali Erdoğan/Kabare Dev Aynası Tiyatrosu’yla yeni tiyatro sezonunda gülmeye hazırlanın... Ali Erdoğan, geçen sezon Kabare Dev Aynasını izleyememiş seyirciler için bu sezon Bize Bir Haller Oldu güldürüsüyle açıyor perdelerini.
Özgürlük Parkı’nda yoğun alkışlar eşliğinde izlenen Bize Bir Haller Oldu güldürüsünün bu sezon da devam ediyor olması oyunu görmeye fırsat bulamamış tiyatroseverler için büyük bir fırsat.
Kadıköy’de 12 yıldır kahkahanın adresi olarak bilinen Kabare Dev Aynası Tiyatrosu’nun oyunları, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyenlere bir ferahlama fırsatı sunuyor.
 
YENİ SEZONDA YENİ OYUN PERDE DİYECEK
Ali Erdoğan bu sezona yeni bir oyunla başlayacaklarının müjdesini verdi. Yeni oyunun adı Ya Tutarsa!... “Nasredddin Hoca’nın torunları olarak bir ibretlik güldürü sergileyeceğiz!diyen Ali Erdoğan, güldürünün, kıyıda köşede kalmış bir kasabada kuyruklu yalanlarla kasaba halkını avutarak avanta peşinde koşan kurnaz birinin başından geçen komik olaylardan oluştuğunu ve Kasım sonu gibi perde diyeceklerini söyledi. Ali Erdoğan, Oyun, insanın insana, insanın doğaya, insanın hayvana değer verdiği, sözün senet olduğu günlerden, ikiyüzlülüğün, kaypaklığın, kurnazlığın, pişkinliğin alıp yürüdüğü günlere nasıl geldik sorusunu soruyor! Bize ne haller oldu da hayatın gerçeklerine gözlerimizi kapatıp devekuşu misali başımızı magazine gömer olduk, büyülere fallara sardırıp hepten burçkolikleştik sorularıyla seyirciyi başbaşa bırakıyor! dedi.
 
TÜRK TİYATROSU İKİ DEĞERLİ İSMİNİ KAYBETTİ
Ali Erdoğan’ın yakın zamanda kaybettiğimiz iki isim ile ilgili de birkaç sözü var: Evet Tuncel Kurtiz ve Turgut Özakman’ın değerini anlatmaya kelimeler yetersiz kalır. Tuncel Kurtiz tiyatroya duyduğu sevgi, saygı ve yüreğinde duyduğu sanat aşkını diğer yüreklerle buluşturma konusunda verdiği çabayla hep hatırlanacak. Bazı oyuncular vardır onların yüzünde sadece oynadığı rolün ifadelerini okursunuz ama bir sanatçı da vardır ki onun yüzünde Türk Tiyatro Tarihini okursunuz. Sanata karşı duyduğu aşkı, tutkuyu tepeden tırnağa yansıtan büyük bir değerdi Tucel Kurtiz. Turgut Özakman, herkes tarafından Şu Çılgın Türkler ile biliniyor. Fakat onun aynı zamanda büyük bilgi ve çaba kokan, geleneksel Türk tiyatromuzun zenginliklerini yansıtan Fehim Paşa Konağı, Resimli Osmanlı Tarihi, Bir Şehnaz Oyun adlı tiyatro eserleri vardır ki Türk Tiyatrosu için gerçek bir hazinedir. Bunun yanında Ocak, Duvarların Ötesi gibi dramatik oyunları da Türk Tiyatrosu'nun önemli ve çok oynanmış eserleridir. Herşeyin değerinden çok ederiyle ilgilendiğimiz şu günlerde iki büyük değer kaybettik ki yerleri zor dolar cinsinden. Nur içinde yatsınlar...
 
YA TUTARSAOYUN PROGRAMI
Ali Erdoğan‘ın yazıp yönettiği “Ya Tutarsa oyununda; Ali Erdoğan, Sibel Erkan, Celal Belgil, Meriç Eroğlu, Çağla Şadoğlu ve Gökhen Keskin rol alıyor. Işık ve ses düzenlemeleri Murat Kızılkaya’ya, dekor uygulamaları ise Ertan Özgül’e ait.
 
Oyun programı:
-06 Ekim Pazar/15.30
-26 Ekim Cumartesi/20.30
-09 Kasım Cumartesi/20.30
-15 Kasım Cuma/20.30
-17 Kasım Pazar/15.30
Yer: Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi

ARŞİV