Ali İsmail Korkmaz Çalışma Grubu kuruldu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından oluşturulan Ali İsmail Korkmaz Çalışma Grubu, 10 Ekim’de Ankara’da hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi

02 Kasım 2015 - 08:18
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, barış ve demokrasi talebiyle bir araya gelen İstanbullularla dayanışma ve işbirliği içerisinde hareket etmek amacıyla Ali İsmail Korkmaz Çalışma Grubu adı altında bir platform kurdu. Toplumun farklı kesimlerinin emek, barış ve demokrasi talebiyle yürüttükleri çalışmaları ortak eylem ve etkinlik zemininde buluşturmayı hedefleyen platformda gazeteci, işçi, sendikacı, sanatçı, akademisyen, öğrenci, memur gibi farklı meslek gruplarından isimler yer alıyor.
Ali İsmail Korkmaz Çalışma Grubu toplantılarından birini 28 Ekim Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Khalkedon tesislerinde yaptı. Ankara Katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları ile dayanışmak ve hukuki sürece ilişkin bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP İl Başkan Yardımcısı Cemal Coşkun ve Kadıköy CHP İlçe Başkanı Ali Narin katıldı.

“SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ”
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu “Dayanışmayı başlatmak için buradayız” dedi. Katliama ilişkin hükümetin sorumluktan kaçamayacağını belirten Tanrıkulu, “Hükümet bu örgütün Türkiye’deki faaliyetlerine engel olmadı, olmak istemedi” dedi. IŞİD’in Türkiye’deki diğer faaliyetlerini hatırlatan Tanrıkulu şöyle devam etti: “Bu hükümetin izin vermesiyle, görmezden gelmesiyle ve destek olmasıyla Türkiye bu vahşetle karşı karşıya kalmıştır. Şimdi bize düşen sorumluluk bu vahşetin acılarını insani ve hukuki olarak sarmak ve yeni vahşetlerin olmaması için bir siyasi ortam yaratmaktır.”
Tanrıkulu’nun ardından Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenlerden Ata Önder Atabay, Dicle Deli, Tekin Arslan’ın aileleri söz alarak düşüncelerini ifade etti. Ortak dilekleri adalet olan aileler birlikte hareket etmenin önemini vurguladılar.

ARŞİV