Ali İsmail Korkmaz Parkı açılıyor!

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın adı verilen Yeldeğirmeni’ndeki mahalle parkı, ailenin katılımıyla 23 Mart Pazar günü açılıyor.

19 Mart 2014 - 10:31
Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın adı verilen Yeldeğirmeni’ndeki mahalle parkı, ailenin katılımıyla 23 Mart Pazar günü açılıyor.
 
 
Yeldeğirmeni Dayanışması ve mahalle halkının talebi ve Kadıköy Belediyesi’nin onayıyla, Ali İsmail Korkmaz adının verildiği mahalle parkı açılıyor. Ali İsmail Korkmaz Parkı’nın 23 Mart Pazar günü saat 15.00’te gerçekleşecek açılışına anne Emel Korkmaz ve baba Şahap Korkmaz da katılacak. Aile, Hatay’dan bu açılışa katılmak için gelecek.
Gezi direnişi sonrasında mahallede park olmadığı için açık otoparkta forumlarını gerçekleştiren Yeldeğirmeni Dayanışması, yürüttüğü mücadele sonucunda otoparkın bir bölümünün parka dönüştürülmesini sağlamıştı. Daha sonra forumlar havalar kötüleşinceye kadar bu parkta yapıldı. Mahalle parkının adı da forum tartışmalarında kararlaştırıldı. Kadıköy’ün futbol takımı Fenerbahçe’nin sıkı bir taraftarı olan, Fenerbahçe taraftarlarının “Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe yıkılmaz” diyerek adına marşlar yazdığı Ali İsmail Korkmaz’ın adının parka verilmesi konusunda karar alındı.
Mahallelinin esnafın ve Dayanışma üyelerinin parka Ali İsmail’in verilmesine dair taleplerini içeren imzaları Kadıköy Belediyesi’ne ulaştırıldı.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda dilekçe ile başvuru yapıldığını belirterek, “Yeldeğirmeni’ndeki park küçük ama yeni bir park. Mahalle sakinleri parka Ali İsmail Korkmaz isminin verilmesini istedi. Biz de bundan mutluluk duyduk” demişti.
Ali İsmail Korkmaz Parkı, Rasimpaşa Mahallesi İskele Sokak’ta, Kadıköy Belediyesi’nin “Yeldeğirmeni Sanat” adıyla hizmete açtığı eski Fransız Kilisesi’nin karşısında bulunuyor.
 

ARŞİV