'Ali İsmail Korkmaz Sokağı' için imza kampanyası

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de sopalı saldırı sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın adının Kadıköy’de bir sokağa verilmesini isteyen Kadıköylüler imza kampanyası başlattı.

02 Ekim 2013 - 11:27
Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de sopalı saldırı sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın adının Kadıköy’de bir sokağa verilmesini isteyen Kadıköylüler imza kampanyası başlattı.
 
Semra ÇELEBİ
İstanbul halkı Taksim Gezi Parkı’nda yeni bir hayat inşa ederken tüm ülkeye yayılan protestolardan birinde Ali İsmail de vardı. Okuduğu Eskişehir’de arkadaşlarıyla birlikte sokaklara çıkan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, polis müdahalesinden kaçarken girdiği bir ara sokakta eli sopalı sivil polisler ve esnaf tarafından feci şekilde dövüldü. Tarih 2 Haziran’ı 3 Haziran’a bağlayan geceydi. 37 gün yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Ali İsmail, henüz 19 yaşında yaşamını yitirdi. Gezi direnişinde hayatını kaybeden beş genç insandan biri oldu.
Ali İsmail’in ölüm haberinin geldiği gün Kadıköylüler de sokaklara döküldü. Binlerce insan Yoğurtçu Parkı forumu öncülüğünde polisin sert müdahalesini kınadı, Ali İsmail’i ve diğer yaşamını yitirenleri unutmama sözü verdi. Aynı günlerde Kadıköy çarşı içindeki Muvakkithane Sokağı’nın tabelasının yanına “Ali İsmail Korkmaz Sokağı” tabelası asıldı ancak bu gayrı-resmi bir tepkiydi ve o tabela kısa süre içinde kaldırıldı.
Kadıköylüler bu taleplerini resmi yollardan hayata geçirmeye karar verdiler, bir imza kampanyası başlattılar. “Muvakkithane Caddesi, Ali İsmail Korkmaz Caddesi olsun” başlıklı kampanya hem sosyal medyada hem de sokaklarda sürüyor. Kadıköy’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde imza masası açıldı. İsteyenler buraya gidip İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “Kadıköy İlçesi, Caferağa Mahallesi, Muvakkithane Caddesi’nin isminin değiştirilmesini ve bu caddeye, Kadıköy halkının vicdanen verdiği karara uygun olarak, 10 Temmuz 2013 tarihinde kaybettiğimiz kardeşimiz Ali İsmail Korkmaz’ın isminin verilmesini talep ediyorum.” yazılı hazır dilekçeleri imzalayabiliyor.  
Twitter’da #KadıköyeAliİsmailKorkmazCaddesi hashtagiyle başlatılan kampanya Facebook’ta kurulan “Kadıköy’e Ali İsmail Caddesi” adlı grupla yaygınlaşıyor. Change.org’dakiwww.change.org/tr/kampanyalar/istanbul-büyükşehir-belediye-meclisi-muvakkithane-caddesi-ali-ismail-korkmaz-caddesi-olsun-2 imza kampanyası da devam ediyor.
Toplanan imzalar Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildikten sonra meclis kararı beklenecek. Belediye meclislerinde onaylanırsa Muvakkithane Caddesi’nin adı Ali İsmail Korkmaz Caddesi olacak.

 

ARŞİV