ALİKEV Kadıköy'de

Ali İsmail Korkmaz Vakfı'nın İstanbul ofisi Kadıköy'de açıldı

21 Kasım 2023 - 15:53

Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın anısını yaşatmak amacıyla Hatay'da kurulan ALİKEV’in İstanbul şubesi açıldı. Ali İsmail'in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla faaliyetlerini sürdüren vakfın yeni ofisi Kadıköy’de. Açılışa aralarında Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, Berkin Elvan'ın anne-babası Gülsüm ve Sami Elvan, Sol Parti MYK Üyesi Alper Taş, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, eski milletvekili Filiz Kerestecioğlu, EMEP Milletvekili İskender Bayhan, eski milletvekili Oya Ersoy, mimar ve kent savunucusu Mücella Yapıcı, gazeteci Nasuh Bektaş ile sanatçılar Nilüfer Aydan, Melike Demirağ, Sevinç Erbulak olmak üzere 100'den fazla kişi katıldı. 

Yoğurtçu Parkı'nda bulunan ofisin açılışında konuşan ALİKEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, “Ali'min evine hoş geldiniz. İstanbul ofisimiz için gençlerle daha çok bir araya gelebilmek için Kadıköy gibi merkezi bir noktayı tercih ettik. Atölyeler ve toplantılar için geniş bir alanımız var. Ayrıca büyük bir kitaplığımız bulunuyor. Ofisin Fenerbahçe Stadı'na yakın olması da benim için ayrı bir mutluluk ve oldukça duyguluyum” dedi. Ali İsmail’in abisi Gürkan korkmaz da Ali İsmail’i ölüm şekliyle değil yaşam şekliyle anmak için bu vakfı kurduklarını anımsattı. 

ALİKEV HAKKINDA

Ali İsmail, 2011 senesinde 17 yaşında iken “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. İlk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkânları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Ali İsmail'in yarım kalan “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıktı ve bu amaçla 2014 yılından bu yana faaliyetlerine devam ediyor. 

ALİKEV İstanbul Maratonu'nda!

Öte yandan ALİKEV, 5 Kasım'da gerçekleşen Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu'nda Emel Korkmaz ile birlikte koştu. ALİKEV'in onlarca gönüllüsü her yıl olduğu gibi bu yıl da Emel Korkmaz’ı Halk Koşusu’nda yalnız bırakmadı. ALİKEV tişörtleriyle birlikte koşan gönüllülerin arasında 42K koşucuları da yer aldı.

(​Açılış fotoğrafları: Nasuh Bektaş)

 

 

 

ARŞİV