ALIŞMAYACAĞIZ! UNUTMAYACAĞIZ!

Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda 37 vatandaş yaşamını yitirdi. Kimliği belirlenenlerin ise birbirinden farklı hikâyesi var…

18 Mart 2016 - 10:17

Ankara Kızılay’da 13 Mart Pazar günü saat 18.35 sularında bombalı saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtilen saldırı sonucu 37 kişi öldü, yüzden fazla vatandaş ise yaralandı. Hayatını kaybeden 37 kişi de farklı hayat hikâyelerine sahipti. Kimi işten dönüyordu, kimi sınavdan çıkmıştı. Hayatını kaybedenlerin arasında üniversite öğrencisi olan da vardı, çay ocağında çaycılık yapan da. Tarihe kara bir gün olan olarak geçen 13 Mart akşamında yaşanan bombalı saldırı ise Ankara’da son beş ay içinde yaşanan üçüncü bombalı saldırı olarak kayıtlara düştü.

BİR AİLEDEN ÜÇ KİŞİ
Sivas Divriğili Muharrem Çermik ile eşi Bağdat Çermik ve kızları Perihan Çermik, Tuzluçayır semtinde akraba ziyaretine gitmişlerdi. Ziyaretin ardından, Balgat’taki evlerine dönmek üzere Kızılay’da otobüs beklerlerken gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldüler. Çermik ailesinin bir yakını olan 64 yaşındaki Elif Çermik ise 22 Aralık 2013’te Kadıköy’de düzenlenen Kent Mitingi’nde polisin attığı gaz bombaları nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. 159 gün yoğun bakımda kalan Elif Çermik, yaşamını yitirmişti.
Berkay Baş: Berkay Baş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisiydi. 14 Mart’ta Ankara’nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi.
Destina Peri Parlak: 16 yaşındaki Destina Peri Parlak, Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisiydi. Saldırıdan önce sosyal medyada paylaşılan fotoğrafında bir kafede olduğu görülüyor.
Elvin Buğra Arslan:  Ankara doğumlu olan Arslan, 2014’te Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde lisans eğitimine başladı. Bir yıl yabancı dil eğitimi aldıktan sonra, birinci yılına devam etmekteydi. Ortaokul yıllarında müzik eğitimi aldı. Önce Fenerbahçe Spor Kulübü alt yapısında basketbol, sonrasında Gençlerbirliği Spor Kulübü altyapısında futbol oynadı. Felsefe, tarih ve mitolojiyle ilgileniyordu.
Mehmet Yurtsever:  Mehmet Yurtsever, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Keçiören eski ilçe başkanıydı. CHP’nin bir etkinliğine katıldıktan sonra, Kızılay’dan Balgat’taki evine gitmek üzere Güvenpark’taki dolmuş durağına gelmişti.
Kemal Bulut: Kemal Bulut, Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut’un babasıydı. Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’de Gençlerbirliği ile Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynadığı maç öncesi takımın kamp yaptığı otelde oğlunu ziyaret etmiş ve daha sonra karşılaşmayı da tribünden takip etmişti.
Zeynep Başak Gülsoy ve Nüsrettin Can Çalkınsın: İkisi de hukuk fakültesi öğrencisiydi. Sevgili olan üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs bekliyordu. Nüsrettin Can Çalkınsın, Gazi Üniversitesi’nde okuyordu. Cenazesi 15 Mart Salı günü Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.

10 EKİM’DE ARKADAŞINI KAYBETMİŞTİ
Ozancan Akkuş:
Ozancan Akkuş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık sınıfı öğrencisiydi. Akkuş, 10 Ekim 2015’te Ankara’daki barış mitingindeki patlamada arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz’ı kaybetmişti. Ozancan Akkuş’un hayatını kaybetmesinin ardından iki arkadaşın birlikte gülerken çektirdikleri fotoğrafları paylaşıldı.
Feyza Acısu: 20 yaşında olan Acısu, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 4. Sınıf öğrencisiydi. Yakınları Feyza’nın Kızılay’da kurstan çıkmış ve evine dönmek için durakta beklediğini söyledi. 14 Mart Pazartesi günü Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.
Elif Gizem Akkaya: Giresunlu olan üniversite öğrencisi Elif Gizem Akkaya, ailesiyle birlikte Ankara’da yaşıyordu. Akkaya’nın cenazesi 14 Mart Pazartesi günü Giresun’a götürülerek Keşap ilçesinde toprağa verildi.
Turgay Bulut:  Ankara’nın Haymana ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Turgay Bulut taksicilik yapıyordu. 14 Mart Pazartesi günü Haymana’da toprağa verildi.
Dorukhan Yusuf Özdemir: Dorukhan Yusuf Özdemir, Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Basketbol Takımı kaptanıydı. 18 yaşındaki Özdemir’in cenazesi 15 Mart’ta Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Eyüp Ensar Ulaş: Gölbaşı’nda yaşayan Eyüp Ensar Ulaş, Sıhhiye’de bir çay ocağında çalışıyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Ulaş, Atatürk Bulvarı’nda yaşanan bombalı saldırı sonucu otobüste yaşamını yitirdi.
Kerim Sağlam: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisiydi. Sincan ilçesinde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay’da otobüs durağında bekliyordu.

KARACİĞER NAKLİ YAPILACAKTI
Mehmet Emre Çakar:
Lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar, 16 yaşındaydı. Patlama sırasında Balgat’taki evine gitmek üzere otobüs bekliyordu. Çakar ile iki ablası karaciğer hastasıydı. Aile tedavi için Kütahya’dan Ankara’ya taşınmıştı. Çakar ölmeseydi önümüzdeki günlerde babasından karaciğer nakli yapılacaktı.
Nevzat Alagöz: 42 yaşındaki Iğdır doğumlu Nevzat Alagöz polis memuruydı. 2 çocuk babası Alagöz, Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan Gençlerbirliği-Galatasaray maçında görevliydi.
Evine gitmek isterken saldırıda hayatını kaybetti.
Sümeyra Çakmak: Sümeyra Çakmak 22 yaşındaydı. Fatih Üniversitesi Kimya Bölümü mezunuydu. Yüksek lisans yapıyordu. KPSS için kursa giderken durakta beklediği sırada patlama yaşandı.
Murat Gül: Hazine Müsteşarlığı’nda özel güvenlik görevlisi olan Murat Gül 26 yaşındaydı. Fazla mesaiye kaldıktan sonra Etlik’teki evine gitmek üzere otobüs bekliyordu.
Atakan Eray Özyol: Ankara’daki saldırıda ölen Atakan Eray Özyol 15 yaşındaydı. Gölbaşı Doktor Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi’nde eğitim görüyordu.
Hamide Sibel Çetinkaya: Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne bağlı Bilgi Edinme Merkezi’nde çalışıyordu. 55 yaşındaydı. Eşini üç yıl önce kanserden kaybetmişti. İki kız çocuğu vardı. Cebeci’de oturan annesini ziyaretten dönüyordu. Kızılay’da metrodan indikten sona evine gitmek üzere minibüse binecekti.
Mehmet Alan: Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi Nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Mehmet Alan, Maden Tektik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne ait Tabiat Tarihi Müzesi’nde çalışıyordu.
Erdem Soydan: Erdem Soydan, ticari taksideyken yaşamını yitirdi.
Oğuzhan Dura: Oğuzhan Dura, Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi olarak çalışıyordu.
Kemal Kılıç: Emekli Uzman Çavuş olan Kemal Kılıç’ın cenazesi Kırıkkale’nin Hasandede Köyü’nde defnedildi.
Taner Kılıç: Patlama esnasında Kızılay’da bir iş yerinde çaycılık yaparken hayatını kaybeden Taner Kılıç, Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Ali Şeyhli köyüne götürüldü.
Ferah Önder: Tarım Reformu Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda görev yapıyordu. Eşi Orhan Önder de patlamada ağır yaralandı.
Cemal Özdiker: Cemal Özdiker 58 yaşındaydı. Otobüs durağında beklerken hayatını kaybetti.
Yaşar Durakoğlu: 69 yaşındaydı. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Müdür Yardımcısıydı. Sanat tarihi öğretmeniydi.
Ayşe Bilgilioğlu: Sivaslı olan Ayşe Bilgilioğlu eşiyle patlama yerindeydi. Eşi hastaneye kaldırıldı.


ARŞİV