Almanca otobüsü Kadıköy'den geçti

Almanca’yı sevdirmek ve tanıtmak amacıyla hazırlanan ‘Almanca Yollarda’ projesi kapsamında...

22 Şubat 2012 - 16:08

Almanca’yı sevdirmek ve tanıtmak amacıyla hazırlanan ‘Almanca Yollarda’ projesi kapsamında 2 yıldır Türkiye’yi dolaşan otobüsün 15 Şubat Çarşamba günkü durağı, Kadıköy'dü.

Türkiye Goethe Enstitüleri, Almanca’yı farklı yaş gruplarındaki çocuklara eğlenceli şekilde öğretmek ve tanıtmak için bir proje başlattı. Almanca’yı sevdirmek ve tanıtmak amacıyla hazırlanan “Almanca Yollarda” projesi kapsamında eğlenceli bir otobüs hazırlandı. 2 yıldır Türkiye’yi dolaşan otobüste, Alman eğitmenler, çeşitli seviyelerdeki öğrenci gruplarıyla öğretici oyunlar, dil ve ülke bilgisine ilişkin çalışmalar, eğlenceli okumalar, bilmece ve bulmacalar yaparak Almanca'yı eğlenceli bir şekilde öğretiyor ve tanıtıyor. Otobüsün 15 Şubat Çarşamba günkü durağı, Kadıköy'dü. İSTEK Acıbadem Okulları’nı ziyaret eden otobüste, öğrencilere yönelik eğlenceli yarışmalar ve oyunlar düzenlendi. Öğrencilerle yapılan aktivitelerde, Almanca eğitim alan öğrencilerin bildiklerini pratik yapma imkanı bularak içlerindeki konuşma korkusunu yenmeleri amaçlanıyor. Ayrıca otobüste bir okutman ve 2 asistan yer alıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, RobertBosch Stiftung Vakfı, Mercedes Benz A.Ş ve Goethe Alman Kültür Merkezi'nin desteklediği “Almanca Yollarda” projesinin otobüsü, 36 şehre uğrayarak 25 Mayıs'ta son durağı olan Van'a ulaşacak. Almanca Yollarda projesini takip etmek için: www.facebook.com/almancayollarda
 
Arzu İŞGÜZAR/ Hazal KARATAŞ

ARŞİV