Alo Çözüm Hattı'nı arayın

velilere yardımcı olmak, kayıtlar sırasında yaşanabilecek sorunları değerlendirerek en kısa sürede çözüme kavuşturabilmek amacıyla “Alo Çözüm Hattı” hizmete girdi.

17 Ağustos 2012 - 10:26

2012–2013 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıt-kabul işlemleri ve ilköğretim okullarının dönüşümüyle ilgili olarak velilere yardımcı olmak, kayıtlar sırasında yaşanabilecek sorunları değerlendirerek en kısa sürede çözüme kavuşturabilmek amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan “Alo Çözüm Hattı” hizmete girdi.

 “Alo Çözüm Hattı” aracılığıyla;
1-Okul kayıtlarıyla ilgili sorulara,
2-12 Yıl (4+4+4) Zorunlu Eğitimle ilgili sorulara,
3-Okul dönüştürmeleriyle ilgili sorulara,
4-Etüt ve Beslenme okullarıyla ilgili sorulara cevap veriliyor.
 “Alo Çözüm Hattı”nda, Eğitim Denetmenlerinden oluşturulan İl Danışma Komisyonu ve ilgili personel aracılığıyla, vatandaşlardan telefon ve e-mail yoluyla okul kayıtlarıyla ilgili olarak gelecek sorulara anında cevap verilmesi, anında cevap verilemeyenlere ise ilgililerinden gerekli bilgiler alınmak suretiyle en kısa zamanda bilgi verilmesi amaçlanıyor.
İstanbul ili sınırları dâhilinde oturan vatandaşlar, okul kayıtlarıyla ilgili olarak belirtilen konulardaki sorularını mesai saatleri içinde aşağıdaki telefon numaralarına ve e-mail adresine doğrudan iletebilecekler. 
Telefon: 0212 455 04 00/435 ve 481
OGES KONTENJAN VE TERCİH LİSTELERİ YAYINLANDI
2012 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) Kontenjan Ve Tercih Listeleri E-Okul sayfasında yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı http://www.meb.gov.tr adresinde Duyurular Bölümünde yayınlanan  https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08002.ASPX internet adresinden ilgililer tercih listeleri ve kontenjan bilgilerine ulaşabilecek.

ARŞİV