Alt geçit 3 yıldır kapalı, esnaf mağdur

Marmaray projesi kapsamında üç yıl önce yıkılan Bostancı Alt Geçidi hala kapalı. Geçidin yıkılması ile beraber müşteri kaybı yaşadıklarını söyleyen mahalle esnafı çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyor

03 Mart 2017 - 11:22

Marmaray projesi nedeniyle hemen hemen her hafta bir köprü ya da geçit yıkılıyor. Köprüler ve geçitler yeni projeye uygun hale getiriliyor. Ancak geçit ve köprülerin yıkılması yaya ve araç trafiğinin de artmasına neden oluyor. Bostancı alt geçidinin yıkılmasıyla birlikte vatandaşlar,  2010 yılında yapılan Bostancı tren yolu alt geçidini kullanıyor. Tren yolu alt geçidinde hem araç trafiği hem de insan trafiği mevcut.

Bostancı Mahalle Muhtarı Yener Coşkun, Marmaray projesinin 2019 yılının başlarında hizmete gireceğini söyleyerek, “Çalışmalar son günlerde hız kazandı. Yeni altgeçit sanırım eskisi gibi dükkânlı olacak” diye konuştu.

“MÜŞTERİ SAYISI DÜŞTÜ”

Alt geçidin yıkılması en çok bölge esnafını etkiledi. Müşteri sayısının ciddi oranda azaldığını söyleyen dükkân sahipleri, heyecan ve umutla alt geçidin yapılmasını bekliyor. Gazete Kadıköy olarak esnafa kulak verdik:

Murat Çalışkan: İnsanlar geçidin yıkıldığını görüp bir daha bu yolu kullanmıyorlar ve günden güne insan sayısının azaldığını fark ediyorum. Alt geçidin yıkılması ve istasyonda yapılan çalışmaların gürültüsü yüzünden müşterilerin sayısı yüzde 80’e kadar düştü. Cıvıl cıvıl olan bir yere artık kimse uğramıyor, ‘orası yıkılmış’ deyip gelmiyorlar. Bu esnaf 2019’a kadar nasıl dayanacak?

Mustafa Canik: İnsanların buradan geçmemesi ile işler düştü. Alt geçit olmayınca yolu uzatıp başka taraflardan gitmek zorunda kalıyorlar. Bir an evvel yapılsın kira ödeyemez hale geldik. Sadece biz değil; iş yaptığımız herkes etkileniyor.

Turan Yücel: Tren seferlerinin durmasından sonra alt geçidin yıkılması tüm Bostancı’yı olumsuz etkiledi. Piyasanın durumu zaten kötü. Tren ve alt geçit varken ulaşım daha kolaydı insanlar daha rahat geliyordu. Artık gelemeyen müşterilerimiz var.

Şaban Sarı: Sadece biz değil Bostancı Meydan’da bütün iş yerleri iş yapamıyor. İşler çok düştü. 6 ayda teslim edeceklerini söylemişlerdi; 3 yıldır kapalı, 2 sene sonra 5 yıl olacak. Alt geçitte dükkânımız vardı geçip geçmeyeceğimiz belli değil.

Erol Gökçe: Alt geçit ve tren seferlerinin durması Bostancı’nın canlılığını öldürdü. Müşteri kaybı çok fazla. Çalışmalardan ötürü gürültü, görüntü ve hava kirliliği var. Hem çalışanlar hem müşteriler trafik sıkıntısı çekiyor.

Abdullah Fındıklı: İnsanlar alt geçitten çıkıp buraya yöneliyorlardı. Artık bu yöne gelemiyorlar. Olumsuz yönde etkilendik ama sonucunda iyi bir şey olacak. 


ARŞİV