Alternatif Medya Şenliği Don Kişot'taydı

Alternatif Medya Şenliği’nin üçüncüsü 14 Aralık günü Kadıköy Yeldeğirmeni Don Kişot Sosyal Merkezi’nde gerçekleştirildi.

26 Aralık 2013 - 10:09
İlki 2011 yılında düzenlenen, herkesin kendi rengini ve sesini paylaşabileceği katılımcı bir ortam yaratmak, ayrımcı ve nefret söyleminden arınmış bir habercilik yapmak ve temelde daha güzel, daha adil, daha eşitlikçi olmak parolasıyla yola çıkan Alternatif Medya Şenliği’nin üçüncüsü 14 Aralık günü Kadıköy Yeldeğirmeni Don Kişot Sosyal Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yeşil Gazete ve Yeşil Düşünce Derneği’nin çağrıcılığını yaptığı şenliğe bu yıl Gezi direnişi damgasını vurdu. Önceki yıllarda paralel oturumlar şeklinde ilerleyen şenlikte bu yıl herkes konuşmacı her yer serbest kürsüydü.
Şenlik başlamadan önce bir grup Yeldeğirmeni İşgal Evi’ne gelerek temizlik yaptı, soğuk hava nedeniyle soba yaktı. Evin giriş katındaki etkinlikte çeşitli dergi ve fanzinlerin yer aldığın stantlar da yer aldı.
Gün boyu süren Alternatif Medya Şenliği’nde daha çok Gezi direnişinde anaakım medyanın durumu ve buna alternatif üretilen medya kanallarıyla sosyal medyanın etkisi konuşuldu.
 

ARŞİV