Altı ay boyunca kapalı

Suadiye’deki Ayşe Çavuş Köprüsü Marmaray projesi nedeniyle tamamen yıkıldı. İBB’nin izniyle altı ay boyunca inşaat çalışmalarının süreceği Ayşe Çavuş Sokak ise bu süre zarfında araç trafiğine kapalı o

21 Ocak 2016 - 17:41

Erhan DEMİRTAŞ
Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yürüttüğü Marmaray projesi nedeniyle, Kadıköy ilçe sınırları içerisinde yer alan banliyö tren hattı üzerindeki alt geçitler ve köprüler yıkılıp yeniden yapılacak. Projenin ilk etabında, Suadiye tren istasyonun yanında yer alan Ayşe Çavuş Köprüsü tamamen yıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin izni ve onayıyla altı ay boyunca yenileme ve inşaat çalışmalarının süreceği Ayşe Çavuş Sokak ise bu süre zarfında araç trafiğine kapalı olacak.

Alternatif yollar
Ayşe Çavuş Köprüsü, Suadiye ile Bağdat Caddesi’ni birbirine bağlıyordu. Ayşe Çavuş Sokak, altı ay boyunca araç trafiğine kapalı olacağı için vatandaşların alternatif yolları kullanması gerekiyor. Suadiye’den Bağdat Caddesi’ne gitmek isteyen vatandaşlar, Çolak İsmail Sokak ile Ali Berkal Sokağı kullanarak Noter Sokak’tan Bağdat Caddesi’ne inebilir. Hızlı tren çalışmaları nedeniyle önümüzdeki aylarda diğer alt geçit ve köprülerin de yıkılması planlanıyor.

 

ARŞİV