Altıyol'un kaldırımları İBB Meclisi'nde…

Kadıköy Altıyol’dan İskele’ye kadar olan bölümdeki kaldırımların bakımsız hali, CHP’li Meclis Üyesi N. Kemal Ceylan tarafından İBB Meclisi’nin gündemine taşındı.

12 Eylül 2014 - 15:18
 Gazete Kadıköy olarak birçok kez sayfalarımıza taşıdığımız, Kadıköy Altıyol’dan İskele’ye kadar olan bölümdeki kaldırımların bakımsız hali, CHP’li Meclis Üyesi N. Kemal Ceylan tarafından İBB Meclisi’nin gündemine taşındı.

Mustafa SÜRMELİ

Kentin vitrini konumundaki Altıyol-Rıhtım arasındaki kırık dökük ve gelişigüzel yapılmış kaldırımlar, uzun süredir Kadıköylülerin şikâyetlerine neden oluyor. Kadıköylüler Büyükşehir Belediyesi’nden, kaldırımları yapmasını beklerken,  Kadıköy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin CHP’li üyesi N. Kemal Ceylan, konu hakkında bir soru önergesi verdi.
“Kadıköy ve Altıyol’dan İskele’ye kadar uzanan ana caddenin iki yönlü olarak kaldırımların ve tretuvarın bozuk olması” konusunda geçtiğimiz Temmuz ayında İBB Meclis Başkanlığına önerge veren Ceylan, neden kaldırımların yapılmadığını sordu. 
 
HENÜZ BİR CEVAP YOK
İBB Meclis üyesi N. Kemal Ceylan önergesinde “Bilindiği gibi Kadıköyümüz yoğun, turizme açık ve Avrupa Yakasına bağlantı sağlayan ilçemiz ana caddenin yaya yolu iki yönlü olarak, taşları oynamış, kısmi çöküntü, girinti ve çıkıntılı olarak uzun zamandır bozuk. Bu durum Kadıköyümüze ve İstanbulumuza yakışmamaktadır. Bu durumu saygın meclisimizin ve başkanlığımızın bilgisine sunuyor, yoğun olmayan bu yaz günlerinde yapılmasını bekliyor ve umuyoruz” dedi.
Kemal Ceylan, Altıyol’un kaldırımlarıyla ilgili Temmuz ayının 18’inde verdiği soru önergesiyle ilgili olarak henüz bir gelişme olmadığını söyledi. Kadıköylülerin kendisine sık sık konu ile ilgili şikâyetlerini aktardığını, Altıyol’daki kaldırımların neden düzenlenmediğini sorduğunu anlatan Ceylan, “Bana ‘Siz meclis üyesi olarak bunu görmüyor musunuz?’ diye soruyorlar. Ben de Kadıköy’de yaşayan biri olarak yürürken görüyorum. İnsanlar da görüyor. Yoğun şikayetleri ve talepleri nedeniyle Temmuz ayında cevaplanması, ilgilenilmesiyle ilgili İBB’ye soru önergesi verdim. İlgilenilip geri dönüleceği söylendi. Gereği yapılacağı söylendi. Aradan geçen iki ay kadar bir zamanda bir çalışma yapılmadı, bir çalışma görmedik. Tabii Kadıköylüler de sorunlarıyla ilgilenmediğimizi sanıyor. Ana arterlerin sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu bilmeyenler, sorunu Kadıköy Belediyesi’nin çözmesi gerektiğini düşünüyor. Biz bunu yurttaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Kadıköy Belediyesi bunu yapacak güçtedir. Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanına girdiği için yapması gereken kurum Büyükşehir Belediyesi. Taleplerimize rağmen bugüne kadar iki ay geçti yerine gelmedi. Henüz cevap alamadık. Kadıköylülerin gördüğü bu olumsuzluk, rahatsızlık maalesef devam ediyor” diye açıklamada bulundu.
 
VATANDAŞ VE ESNAF ŞİKÂYETÇİ
Bilindiği üzere Fahrettin Kerim Gökay Caddesi boyunca yapılan çalışmaların Altıyol bölgesine kadar olan bölümü uzun süre önce tamamlanmıştı. Buradan itibaren Rıhtıma kadar olan güzergâhtaki kaldırımlar ise halen eski durumunda. Kadıköy’ün vitrini konumundaki bu bölgede kaldırımların gelişi güzel ve yürüyüş güvenliğinden yoksun şekilde kaderine bırakılması esnaf ve vatandaşın şikâyetine konu oluyor. Zira yayalar, standarttan yoksun kaldırımlarda zaman zaman kazalar yaşayabiliyor.
Esnaf ve vatandaş, standart ölçülerde olmasını ve Kadıköy’e yakışır şekilde olmasını arzu ettikleri kaldırımlardan yana veryansın ediyor. Mevcut haliyle eski kaldırımlarda belli bir standart yok. Eski parke taşları bazı yerlerde yerinden çıkmış vaziyette. Bazı yerlerde ise kot farkı var.

ARŞİV