Alzheimer Çay Saati Salı Toplantıları başladı

Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından birisi olan ‘Alzhemier’ hakkında Merdivenköy Gönüllüleri’nin düzenlediği salı toplantıları sürüyor.

17 Kasım 2011 - 09:30

Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından birisi olan ‘Alzhemier’ hakkında Merdivenköy Gönüllüleri’nin düzenlediği salı toplantıları sürüyor.

Merdivenköy Gönüllüleri’nin Alzheimer Derneği işbirliğiyle gerçekleştirdiği; Alzheimer Çay Saati Salı Toplantıları, Prof. Dr. Tuncer Şahiner’in “Alzheimer ve Demans Nedir? Tanısı ve Tedavi Önerileri” başlıklı paneli ile 75. Yıl Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde başladı.
Prof. Dr. Şahiner konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Yakın geçmişteki olayların, insan isimlerinin, telefon numaralarının sık unutulması ve sonra hatırlanmaması, günlük ev işlerini yapmakta ve kendine bakmakta güçlük yaşanması, gün, ay, yılın unutulması, bilinen ortamda kaybolmak, sorumlulukların unutulması, plan yapmakta güçlük çekmek, eşyaların olmadık yerlere konması, ruh halindeki değişiklikler, şüphecilik, saldırganlık bu hastalığın habercisi olabilir. Alzheimer Hastalığı 40 lı yaşlardan sonra görülebilir. Görülme sıklığı 65 yaşında yüzde 5 iken 80 yaşında yüzde 30-50 civarındadır. Önlem olarak beyni çok çalıştırmak, spor yapmak, mutlaka bir hobi edinmek, özellikle emeklilikten sonra beyni ve bedeni hareketsiz bırakmamak gerekir. Erken tanı, tedavi sürecine hazırlıklı olmayı, yaşam süresini uzatmayı sağlar.”
Bu yıl 4. Yılına giren Alzheimer Çay Saati Salı Toplantıları, her ayın 2. ve 4. Salı günleri saat 14.00- 16.00 arasında 75.Yıl Halis Kartça Kültür Merkezinde farklı konu ve uzman konuşmacılarla devam edecek.

ARŞİV