Alzheimer hakkında bilgi verildi

118-Y Lions Anadolu Yakası Federasyonu çağın amansız hastalığı Alzheimer’a toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmak

26 Ocak 2012 - 13:14
118-Y Lions Anadolu Yakası Federasyonu çağın amansız hastalığı Alzheimer’a toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla,18 Ocak Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Her Yönü ile Alzheimer” konulu halka açık bir panel düzenledi.
Moderatörlüğünü Mir’at Anadol’un yaptığı panele konuşmacı olarak Nörolog Dr. Safiye Bilgin, Psikoterapist Ayşe Özalkuş Şahin,Alzheimer Derneği Genel Müdürü Fügen Kural, Avukat Rıdvan Eyüboğlu ve Doğa Bakımevleri Genel Müdürü Vildan Kandemir katıldı.
Kadıköy halkının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Lionlar üç saat boyunca merdivenlerde oturmamaları için izleyicilere yerlerini verdiler. Panelde çağın amansız hastalığı Alzheimer’ın karanlık tünelinde boğuşan hasta yakınlarına; hastaya nasıl davranacakları, şefkatin önemi, hastalığın ilerleyişi ve evreleri, ilerleyen safhalarda alınması gereken hukuki önlemler ve vasi belirlenmesi, hasta yakınlarının self-motivasyonu ve psikolojik ihtiyaçlarının yanı sıra yakınları için bakımevi seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında değerli bilgiler verildi.
Toplantı geleneksel Lions teşekkürü ve ikramı ile sonlandı.

ARŞİV