ALZHEİMER SALI TOPLANTILARI 6. YILINDA

Merdivenköy Gönüllüleri’nin Alzheimer Derneği’yle ortaklaşa düzenlediği, 6. yılına giren Alzheimer Çay Saati Salı toplantıları, 75. Yıl Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde devam ediyor.

22 Ocak 2014 - 13:55
Merdivenköy Gönüllüleri’nin Alzheimer Derneği’yle ortaklaşa düzenlediği, 6. yılına giren Alzheimer Çay Saati Salı toplantıları, 75. Yıl Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde devam ediyor.
Her ayın 2.ve 4. salı günü saat 14.00’te yapılan programın konuğu Prof. Dr. Türker Şahiner, “Demans ve Alzheimer nedir? Sebebi ve tedavi önerileri” başlıklı panelde konuyla ilgili bilgi verdi. Günlük yaşamı zorlaştıran unutkanlıklar fark edildiğinde; bir hastanede yapılan araştırmanın uzman bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şahiner, okumanın, üretmenin, sporun ve Akdeniz diyetiyle beslenmenin önemine değindi.
Beslenme uzm. Doç. Dr. Gülistan Bahat ile Dişhekimi Mualla Emre de demans hastalarında görülen diş hastalıkları ve beslenme sorunlarına değindiler.
Her ayın 4. salı günü ise hasta yakınlarına rehabilitasyon için yapılan “Sohbet ve Danışma” toplantıları da devam ediyor. Son olarak düzenlenen toplantının konuğu Uzm. Psikolog. Dan. Ayşe Özalkuş Şahin, hasta yakınlarının sorunlarını dinleyerek, kolaylaştırıcı ipuçlarından söz etti.
Son yarım saati çay sohbeti şeklinde devam eden programa katılan halk ve hasta yakınları, toplantılarınçok yararlı bulduklarını söyleyerek devamını talep ediyorlar. 

ARŞİV