Çamaşır derse engel değil

Kadıköy Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi Göztepe yerleşkesine inşa edeceği çamaşırhanede, öğrenciler çamaşırlarını yıkayıp ütülerini yapabilecek

26 Haziran 2015 - 10:02

Kadıköy Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi Göztepe yerleşkesine inşa edeceği çamaşırhanede, öğrenciler çamaşırlarını yıkayıp ütülerini yapabilecek

Mustafa SÜRMELİ
Üniversiteli gençlere müjde! Bundan böyle çamaşır ve ütü derdine son. Kadıköy Belediyesi’nin inşa edeceği çamaşırhanede gençler çamaşırlarını yıkayıp ütülerini yapabilecek.
Taban oturumu yaklaşık 40 metrekare olarak planlanan kutu gibi çamaşırhane, prefabrik yapı olarak inşa edilecek. Bina, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Göztepe Yerleşkesi, Sarayönü Caddesi tarafındaki giriş kapısı karşısında, yurt binası ile enstitü binası arasında kalan alana yapılacak.
Üniversiteli gençlere yönelik olarak inşa edilen çamaşırhanede üç çamaşır ve iki kurutma makinesi olacak. Öğrencilerin ütü ihtiyacı da karşılanacak.

TEKNOLOJİYE ENGEL DEĞİL
İnşa edilen çamaşırhanede, çamaşırlar yıkanırken geçen zamanın verimli değerlendirilmesi de amaçlanıyor. Bu amaçla projede önemli bir ayrıntı da düşünüldü.  Kesin olmamakla birlikte çamaşırhanenin bekleme odasında bilgisayar bulundurulması da gündemde.  Böylece gençlerin çamaşırları yıkanırken, bilgisayar ve internet teknolojisinden faydalanması, ödevlerini yapabilme imkânı bulabilmesi amaçlanıyor. Bina yapımına geçtiğimiz hafta başlandı. Çamaşırhanenin yaklaşık 2 ay içinde bitirilmesi düşünülüyor.

ARŞİV