Amatör kulüpler saha bulamamaktan yakınıyor

Gazete Kadıköy olarak kentin spor yaşamına katkısı olması amacıyla amatör spor kulüplerinin futbol saha bulmakta yaşadıkları sıkıntıyı zaman zaman gündeme getiriyoruz.

07 Aralık 2011 - 09:55

Gazete Kadıköy olarak kentin spor yaşamına katkısı olması amacıyla amatör spor kulüplerinin futbol saha bulmakta yaşadıkları sıkıntıyı zaman zaman gündeme getiriyoruz.

Amatör spor kulüpleri saha bulamamaktan ve maçlarını başka ilçelerdeki statlarda yapmak zorunda kalmaktan şikâyetçi. Kadıköy ve Ataşehir’de Süper amatör ve 1. Amatör liglerde mücadele eden takımlar futbol kulüpleri, özellikle maç yapacakları nizami futbol sahaları bulmakta zorlanıyor. Kadıköy ve Ataşehir ilçelerinde 30’a yakın kulüp bulunuyor ve bunların birçoğu futbol branşında da amatör liglerde mücadele ediyor. Ancak bu kulüplerin pek çoğunun antrenman veya maçlarını yapmak için kullanacağı futbol sahası bulunmuyor. Olanların sayısı da bir elin parmaklarını geçmiyor.
Gazete Kadıköy olarak kentin spor yaşamına katkısı olması amacıyla konuyu zaman zaman gündeme getiriyoruz. Bundan sonra da gündemde tutacağız. Kadıköy veya Ataşehir’de tam anlamıyla spor kompleksinin bulunmamasının çeşitli nedenleri var. Bunun en başında örneğin Kadıköy’de yeterli uygun arazilerin bulunmaması geliyor. Birkaç mevcut boş alan ise kentlinin ihtiyacı olan yeşil alan ve park ihtiyacını karşılamakta kullanılıyor. Nüfusunun çokluğu düşünüldüğünde Kadıköy için bu yeşil alanlar bile az geliyor. Bu durumda spor kompleksi için ayrılabilecek bir alan bulma sıkıntısı ortaya çıkıyor.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI ÇÖZÜM OLABİLİR
Kulüplerimizin hayati önem taşıyan bu taleplerinin, Kadıköy’de adını son zamanlarda sıkça duyduğumuz kentsel dönüşüm projeleri kapsamında değerlendirilebileceği spor camiasında dillendiriliyor.
Ayrıca üzerine üniversite yapılması düşünülen Devlet Malzeme Ofisi’nin bulunduğu arazinin bir bölümüne de geleceğimiz olan gençlerin sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için spor kompleksi yapılabileceği dillendirilen düşünceler arasında.
Ancak bu konuda resmi makamların bir çalışmasının yanı sıra gündemlerinde böyle bir konunun bulunup bulunmadığı konusunda bir işaret yok. Kadıköy veya civarındaki gençliğin, çocuklarımızın sporla iç içe, sağlıklı gelişmeleri anlamında bu konuda yetkilileri göreve çağıran kulüp temsilcileri, Kadıköy’de bir an önce bir spor kompleksi yapılmasını istiyorlar.
SADIK KAYHAN SAYESİNDE…
Bir süre önce Yenisahra Stadı’nın bulunduğu alanın otogar projesi kapsamında düşünüldüğü gündeme bomba gibi düştü. O dönemde gazetemize açıklama yapan ve gelişmenin amatör spor yaşamını büyük ölçüde olumsuz yönde etkileyeceğini belirtmişti. Gerekli çalışmaları yapacağını belirten Kayhan’ın sözünde durduğu, projenin ötelenmesini sağlayacak çalışmalar yaptığı ve bunun olumlu sonuçlar verdiği gelen bilgiler arasında.

ARŞİV