Amerikalı arkadaşını seç!

Üstün başarılı Amerikalı lise öğrencileri Türkçe öğrenmek ve İngilizce öğretmek amacıyla 1 Temmuz’da Kadıköy'e gelecek. Kadıköy Belediyesi tarafından ağırlanacak olan öğrencilerden birini siz de...

16 Haziran 2011 - 10:34

ABD Dışişleri Bakanlığı sponsorluğunda düzenlenen “Kültürlerarası İletişim Programı” (NSLI For Youth) kapsamında, üstün akademik başarılara sahip 20 Amerikalı lise öğrencisi, Türkçe öğrenmek, Türk kültürünü tanımak, İngilizce öğretmek ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almak için Türkiye'ye gelecek. Öğrenciler, 1 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Kadıköy'de kalacak.
Kâr amacı gütmeyen bir uluslararası öğrenci değişim programı olan ISE World’ün organize ettiği Türkiye programına Kadıköy Belediyesi destek veriyor. Program kapsamında öğrenciler, Kadıköy'de hem Türkçe öğrenecek, hem İngilizce öğretecek. Sokak temizliğinden hayvan bakımına dek pek çok farklı alanda deneyim kazanacak olan Amerikalı öğrenciler, Kadıköy'ün tarihi ve turistik yerlerine de ziyaret edecekler.

GÖNÜLLÜ AİLELER ARANIYOR

Program kapsamında Kadıköy'de kalacak öğrencilere evlerini açacak gönüllü aileler gerekiyor. Bu program kapsamında Amerikalı öğrencileri konuk edecek Türkiye'deki ailelerden herhangi bir finansal destek veya katkı talep edilmiyor. Gönüllü Aile olabilmek için öğrencinin konuk edileceği evin fiziki açıdan ve ulaşım açısından uygun olması, gönüllü aile bireylerinin geçmişlerinde öğrenciyi konuk etmelerine engel yasal bir durum olmaması ve gönüllü ailelerin Türk kültürünü ve misafirperverliğini yansıtabilecek uygunlukta olması gerekiyor.
Gönüllü Ailelerin yükümlülükleri de şöyle;
• Gönüllü aile, yurt dışından gelen ve evlerine kabul ettikleri öğrenci ile kaldığı süre boyunca yakınen ilgilenen ailedir.
• Öğrenci ile kendi kültürünü paylaşır, öğrencinin kültürünü öğrenmeye çalışır.
• Öğrenci yanlarında bulunduğu süre boyunca her türlü ihtiyaç ve sorunlarıyla gönüllü olarak ilgilenir.

NSLI FOR YOUTH HAKKINDA

Amerikalı lise öğrencileri için tasarlanmış bir kültürlerarası değişim programı olan NSLI For Youth, bir yaz, sömestre veya akademik yıl boyunca öğrencilerin yeni bir dili ve kültürü doğrudan dilin konuşulduğu ülkede yaşayarak öğrenmesini amaçlıyor. ‘NSLI-Y’ programına kabul edilen öğrenciler üstün akademik başarılara sahip ve geleceğin liderleri olarak görülüyor.
NSLI-Y’a katılan öğrencilerin avantajları şöyle sıralanabilir;
• Global insanlar ve kültürler eşliğinde öğrenme ve çalışmayı içinde barındıran bir hayata baslangıç,
• Farklı diller ve kültürler öğrenme, sosyal sorumluluk projelerinde yer alma,
• Misafir ülkenizdeki arkadaş, aile ve topluluklarla kişisel ve teknolojik yollarla etkileşim içinde olma,
• Herşeyin birbirine bağlı olduğu bir dünyada sorumluluklara dair daha derin bir anlayış kazanma,
• Dil öğrenmekte devamlılığını ve kültürlerarası paylaşımın farkındalığını ülkelere geri dönüşte sürdürme ve
• Toplumlarda uluslararası dil, kültür ve iletişimin önemini vurgulamak.

ULUSLARARASI MEDYANIN İLGİSİ

“NSLI For Youth” Türkiye organizasyonu, gerek Türk kültürel mirasının, gerekse Türkiye'deki eğitim imkanlarının yurtdışında tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Özel olarak seçilmiş ve geleceğin liderleri olarak görülen Amerikalı öğrencilerin Türkçe öğrenmek ve Türk Kültürünü tanımak istemeleri uluslararası medyanın da oldukça ilgisini çekiyor.
Program hakkında detaylı bilgi almak için www.iseworld.org adresini ziyaret edebilir, 0212 343 20 58 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Gökçe UYGUN


ARŞİV