Çanakkale şehitlerine saygı

18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yılında Kadıköy Belediyesi Gönüllü Evlerinde pek çok anma ve etkinlik gerçekleştirildi

07 Nisan 2016 - 16:28
18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yılında Kadıköy Belediyesi Gönüllü Evlerinde pek çok anma ve etkinlik gerçekleştirildi

ORHAN KOLOĞLU İLE ÇANAKKALE
18 Mart 2016 Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Suadiye Gönüllüleri gazeteci yazar Orhan Koloğlu’nu konuk etti. Koloğlu Çanakkale Zaferinin, Türk halkı açısından itici bir güç olduğunu anlattığı konuşmasında, zaferin kazanılmasında Atatürk’ün stratejik dehasının rolünün altını çizdi. 1.Dünya Savaşı ve sonrasının etkilerinin döneme ait fotoğraflarla anlatıldığı söyleşi katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

KRİTON CURİ’DE GELİBOLU FİLMİ
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında düzenlenen etkinlik ise Gelibolu filminin izlenmesi oldu. Eğitim Kültür ve Gençlik Komitesi Başkanı Ufuk Zeybekoğlu’nun günün mana ve önemini anlatan konuşmasının ardından “Gelibolu” adlı Çanakkale Zaferini anlatan film izlendi

ANADOLU KAVAĞI’NDA ANMA
Feneryolu Gönüllü Evi Anadolu Kavağı’nda18 Mart Çanakkale şehitlerini anma etkinliği düzenledi. Gezinin ilk durağı Hz.Yuşa Türbesi oldu. Daha sonra Anadolu Kavağı’nda kültür komitesinden emekli tarih öğretmeni Serpil Güvenç günün anlam ve önemini anlatan bir sunum yaptı. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulup şehitlerin anısına denize çiçek bırakıldı.

ERENKÖY’ÜN ZAFER ETKİNLİĞİ
Erenköy Gönüllüleri Çanakkale Zaferi nedeniyle Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda “Atatürk ve Çanakkale” konulu etkinlik düzenledi. Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı etkinliğe konuk olarak Prof. Dr. Orhan Çekiç katıldı. “Çanakkale savaşları yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir” diyerek konuşmasına başlayan Çekiç, zaferin dünya tarihine etkisini anlattı. Çekiç ayrıca zaferin Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve Kilitbahir’de görev alan ve askerlerine “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün milli liderliğini de ortaya çıkardığını belirtti.

ARŞİV