Anıt alanı Hasanpaşa'ya ferahlık getirdi

Belediye Başkanlığı çevresinde yol düzenleme ve kaldırım çalışması yapan Kadıköy Belediyesi, Başkan Av. Selami Öztürk’ün talimatıyla belediye bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı ve çevresini halka açtı.

23 Ocak 2013 - 13:04

Atatürk Anıtı’nın bulunduğu belediye bahçesi halka açıldı meydan nefes aldı. Belediye Başkanlığı çevresinde yol düzenleme ve kaldırım çalışması yapan Kadıköy Belediyesi, Başkan Av. Selami Öztürk’ün talimatıyla belediye bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı ve çevresini halka açtı.

 Kadıköy Rıhtım’da bulunan bölgede anıt krizinin yaşanmasıyla birlikte Kadıköy Belediyesi, Başkan Av. Selami Öztürk’ün talimatıyla belediye bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı ve çevresini halka açtı. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk daha önce belediye bahçesinde duvarla çevrili alanda bulunan ve bu nedenle görünmeyen Atatürk Anıtı çevresinin yeniden düzenlenmesi için talimat verdi. Bir süre önce bahçe duvarları yıkıldı, Atatürk Anıtı’nın yer aldığı alanda kapsamlı bir peyzaj düzenlemesi yapıldı. Çalışmalar tamamlanınca içinde Atatürk Anıtı’nın ortaya çıktığı geniş bir alan Kadıköylülere kazandırılmış oldu.
 
VATANDAŞ ÇOK MEMNUN
Yaklaşık 20 gün süren bir çalışma ile Kadıköy Belediye Başkanlığı çevresinde yol düzenleme ve kaldırım çalışması yapan Kadıköy Belediyesi, bu çalışma sonunda Kadıköylülere adeta sürpriz yaptı. Belediye bahçesinde bulunan ve Kadıköy Belediye personelinin milli bayramlarda çelenk koyduğu alana oturma unsurları yerleştirdi, ağaçlandırma ve çiçeklendirme yaptı. Bu çalışmalar kapsamında engelli vatandaşlar da unutulmadı onların rahat ulaşımı için engelli geçiş yolu yapıldı. Çalışmalar bittiğinde yeni bir görünüm kazanan Atatürk Anıtı, yeni işleviyle halka da açılmış oldu. Atatürk anıtı önünde dinlenen ve resim çektiren Kadıköylüler, belediyenin bu sürprizini beğendiklerini dile getirdiler. Ayrıca anıtın karşısında bulunan otobüs ve minibüs duraklarında bekleyen ve civardan gelip geçen Kadıköylüler bölgenin halka açılmasıyla nefes alacak bir alan kazandıklarını belirterek Belediye Başkanı Öztürk’e teşekkür ettiler.

ARŞİV