Anıtkabir'in bayrağı Kadıköy'de!

ÖZEK Kadıköy Koleji öğrencilerinin Anıtkabir’de görüp istedikleri dev Türk bayrağı, Anıtkabir Komutanlığı’nın sürpriziyle bir kutu içinde okula ulaştı.

21 Mart 2013 - 13:39
 
ÖZEK Kadıköy Koleji öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünü, daha önce Anıtkabir’de dalgalanan dev bayrakla kutladı.
Anıtkabir’de gördükleri dev Türk bayrağının okullarında dalgalanmasını isteyen çocuklar kendi el yazılarıyla Anıtkabir Komutanlığı’na mektup yazarak bayrağı istedi. Bir süre sonra okula sandık büyüklüğünde kocaman bir kutu getirildi. Kutuyu açtıklarında gözlerine inanamayan öğrencileri büyük bir sürpriz bekliyordu. Anıtkabir Komutanı Piyade Albay Muzaffer Taytak, bayrakla birlikte bizzat kendi imzaladığı bir berat göndermişti. Beratta “Bu bayrak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’de 01.03.2013-10.03.2013 tarihleri arasında dalgalanan bayraktır” yazılıydı.
O bayrak, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart’ta okulda düzenlenen törenle çocukların ellerinde dalgalandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Ayşe Bayal bir konuşma yaptı. Çanakkale Savaşı’nı anlatan duygusal bir konuşma yapan Bayal, şehit düşen komutanların isimlerini tek tek okurken öğrenciler de hep bir ağızdan “Burada” diye bağırdı.
Okul Müdürü Ayşe Bayal’ın konuşmasının ardından dev bayrak kutusundan çıkarılarak öğrencilerin elleri üzerinde yükseldi. Çocuklar 10. Yıl Marşı eşliğinde dev bayrağın altında dans ettiler.
Bahçede yapılan törenin ardından okulun konferans salonunda Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü nedeniyle şiirler okundu, tiyatro gösterileri yapıldı.

ARŞİV