Ankara'da barışa bomba!

Sendika ve kitle örgütlerinin Ankara’da düzenlediği Barış Mitingi kana bulandı. Ankara Garı önünde iki canlı bombanın kendilerini patlatması sonucu, resmi açıklamaya göre 99 kişi yaşamını yitirdi…

16 Ekim 2015 - 10:23

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla “barış” için 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da buluşan onbinlerce kişinin arasında iki canlı bomba patlatıldı. Ankara Tren Garı önünde saat 10.04’te birkaç saniye arayla patlayan canlı bombalar sonucu resmi açıklamaya göre 99, Türk Tabipler Birliği’nin açıklamasına göre 106 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce yaralı var. Durumu ağır olanların da olduğu yaralıların tedavileri Ankara’daki çeşitli hastanelerde devam ediyor.
Haziran’dan beri yükselen çatışma ve şiddet ortamının son bulması amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen barış elçilerinin cenazeleri yine ülkenin dört bir yanına dağıldı. Kadıköy’ün de iki cenazesi vardı.
HDP Kadıköy İlçe Örgütü üyesi ve milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu ile gazeteci Tayfun Benol’un cenazeleri Kadıköy’de kitlesel törenlerle uğurlandı.

KADINLARIN OMUZUNDA…
Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden HDP 1. Bölge İstanbul Milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu 11 Ekim Pazar günü Üsküdar Şakiirin Camii’de yapılan törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi.
Kübra Meltem Mollaoğlu’nu sonsuzluğa uğurlamak için Ayrılıkçeşme durağında bir araya gelen binlerce kişi Karacaahmet Mezarlığı’na kadar yürüdü. Törene HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. “Barış isteği katledildi, unutmayacağız” pankartını taşıyan kitlenin en ön sırasında kadınlar yürüdü. Mollaoğlu’nun cenazesi, Prof. Dr. Beyza Üstün’ün de aralarında bulunduğu bir grup kadın tarafından kaldırılarak, omuzlarda taşındı.

“BABAM DEVRİMCİYDİ”
Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Kemal Tayfun Benol da 12 Ekim Pazartesi günü Üsküdar Şakirin Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı
Ankara’da düzenlenen “Barış ve Demokrasi” mitinginde hayatını kaybedenlerden Politika Gazetesi Yazıişleri Müdürü Kemal Tayfun Benol için Üsküdar Şakirin Camii’de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Benol’un aile ve akrabalarının yanı sıra arkadaşları da katıldı. Benol’un fotoğraflarının taşındığı törende Kemal Tayfun Benol’un oğlu Deniz Benol bir konuşma yaptı. Benol, “Babam bir devrimciydi ve hep bir devrimci olarak yaşadı. Bir devrimcinin ölmesi gerektiği gibi eylem sırasında slogan atarken öldü” dedi.
Kemal Tayfun Benol’un cenazesi defnedilmek üzere alkışlar ve sloganlar eşliğinde Maltepe Başıbüyük Mezarlığı’na götürüldü.

KARTAL’DA BİNLER BULUŞTU
Ankara katliamında hayatını kaybeden inşaat işçisi Tekin Aslan, Kartal’da on bin kişinin katıldığı törenle uğurlandı.
Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren İnşaat İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Tekin Aslan için Kartal’da 12 Ekim Pazartesi günü tören düzenlendi. Kartal Cemevi’ne getirilen Tekin Aslan’ın cenazesi, kortej eşliğinde Kartal Meydanı’na götürüldü. Cenaze törenine Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Gamze İlgezdi katıldı.

BEŞ CENAZE ÜMRANİYE’DEN…
Ankara’daki patlamada yaşamını yitiren beş kişi Ümraniye’de son yolculuğuna uğurlandı.
Ankara katliamında hayatını kaybeden Vahdettin Özkan, Selim Örs, Azize Onat, Ahmet Katurman ve Cemal Avşar için 12 Ekim Pazartesi günü cenaze töreni düzenlendi. Ümraniye Yavuz Selim Camii’nde düzenlenen cenaze törenine CHP Milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve Gamze İlgezdi ile Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katıldı. Beş cenazenin başına giden Demirtaş ölenlerin yakınlarına sarılarak baş sağlığı diledi.
Cenazeler Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verilirken, Azize Onat’ın tabutunu kadınlar taşıdı.

ÜNİVERSİTELİ DOĞAN’A VEDA
Ankara katliamında hayatını kaybeden İTÜ öğrencisi Güney Doğan da toprağa verildi. Ankara’daki patlamada yaşamını yitiren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Güney Doğan’ın cenazesi, 12 Ekim Pazartesi günü Çekmeköy Hacı Bektaş-ı Veli Taşdelen Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Taşdelen Mezarlığı’ında toprağa verildi. Güney Doğan’ın annesi Derman Doğan, oğlunun tabutunun başında, “Benim çocuğum kimseye zarar vermedi. Güney’imi kurşunlayanları bulun bana” diye feryat etti.
23 yaşındaki Doğan için Taşdelen Cemevi’nde düzenlenen törene Doğan’ın annesi Derman Doğan, babası Mustafa Doan ve kardeşi Onur Doğan’ın yanı sıra yakınları ve CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Gamze Akkuş İlgezdi, HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe ve üniversiteden arkadaşları katıldı. Doğan’ın arkadaşları “Güney Doğan ölümsüzdür” sloganı attı.

ARŞİV