Ankara'nın dev oyuncuları Kadıköy'de

Ankara Sanat Tiyatrosu, Aziz Nesin’in “Selamün Kavlen Karakolu” oyununu Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahneledi

20 Şubat 2015 - 11:20
Ankara Sanat Tiyatrosu, Aziz Nesin’in “Selamün Kavlen Karakolu” oyununu Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahneledi

Berivan TANRIVERDİ

Aziz Nesin’in yazdığı hikâyeden yola çıkarak, Yücel Erten’nin oyunlaştırıp yönettiği Selamün Kavlen Karakolu oyunu 9 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu. Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla ücretsiz sahnelenen oyuna Kadıköylüler büyük ilgi gösterdi.

Mehmet Ulusoy, Mahir İpek, Yıldırım Şimşek, Hakan Güven, Gizem Aldemir, Nalân Güneş gibi Ankara tiyatrosunun önemli isimlerinin yer aldığı oyunun müzikleri Ali Seçkiner Alıcı tarafından hazırlanırken oyun, iki dolandırıcının kendilerini polis olarak tanıtıp mahalleye sahte karakol açmalarını konu alıyor. Halkın polis korkusundan dolayı karakolu ve sahte iki polisi ciddiye almalarından doğan oyunda yer yer doğaçlamalara da yer verilmesi seyircinin oyuna olan ilgisini daha da arttırıyor.

HUZUREVİ SAKİNLERİ OYUNU İZLEDİ
Öte yandan Kadıköy Belediyesi üç aydır huzurevi sakinlerini CKM’deki çeşitli tiyatro oyunlarına getirmeye devam ediyor.  9 Şubat akşamı da Semiha Şakir Huzurevi’nden gelen 20 kişilik grup, Selamün Kavlen Karakolu oyununu büyük bir ilgi ile izledi.

ARŞİV