Anne ve çocuklara ücretsiz eğitim

Kadıköy Belediyesi, annelere okul öncesi eğitim desteği veriyor. Belediyenin, Anne Çoçuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile 5-6 yaş arasında daha önce okul öncesi eğitim hizmeti alamamış çocuklara...

04 Ocak 2011 - 10:45

Kadıköy Belediyesi, annelere okul öncesi eğitim desteği veriyor. Belediyenin, Anne Çoçuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile 5-6 yaş arasında daha önce okul öncesi eğitim hizmeti alamamış çocuklara ve annelerine yönelik başlattığı ücretsiz Anne-Çocuk Eğitim Programı devam ediyor.
Program ile Kadıköy'de sosyo-ekonomik durumu yetersiz ailelerin okul öncesi eğitim hizmeti alamayan çocuklarının eğitim ihtiyacının ev ortamında karşılanması amacıyla, doğrudan annelere ulaşılıyor. Böylece çocuk gelişiminde annenin rolünün ve bilgisinin artması sağlanıyor, çocuğun da okula hazır olma düzeyi yükseltiliyor. Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi'nde haftada bir gün 3 saatlik oturumlar şeklinde uygulanan eğitimlerde, anneler her hafta grup toplantılarında biraraya gelerek farklı konularda paylaşımlarda bulunuyor. Eğitimlere katılmak için Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün 0216 542 50 00 (1223-1225) numaraları telefonunu aramak gerekiyor.

Merve KEÇECİOĞLU
 


ARŞİV