Annenin Lezzet Kitabı, çocukların sağlığını bozan yiyecekleri reddederken, pratik öneri ve sağlıklı yemek reçeteleriyle tüm annelerin işini kolaylaştırıyor.
Annenin Lezzet Kitabı, çocukların sağlığını bozan yiyecekleri reddederken, pratik öneri ve sağlıklı yemek reçeteleriyle tüm annelerin işini kolaylaştırıyor.
Christelle Le Ru, 2008 yılı “Gourmand En iyi Aile ve Çocuk Yemek Kitabı” ödülünü alan bu kitabında bütün annelerin imdadına yetişecek tariflerini paylaşıyor. Kitapta, büyüme çağındaki çocukların temel ihtiyaçlarına göre düşünülmüş, hazırlaması kolay ve çocukların damak tadına uygun tarifler yer alıyor.
Yazar sadece tarif vermekle kalmıyor, işin teorisinden de bahsediyor. Çocuğun uzun vadede yemekle sağlıklı ilişki kurabilmesi için açlık dürtülerine güvenmenizi öğütlüyor. Çocuklarınızı gazlı içeceklerden, şekerlemelerden, renkli tuzaklardan uzak tutmak için ipuçları veriyor. “Çocuğunu seven, onu kendi pişirdikleriyle beslesin” diyor! Kitapta, tariflerle dolu sayfalara serpiştirilmiş beslenme bilgilerinin yanında büyüme çağındaki çocukların hangi gıda değerlerine ihtiyaç duyduğu ve bu değerlerin hangi yiyeceklerde mevcut olduğu gibi bilgiler de var! Tamamı renkli ve fotoğraflı 61 tarifin yer aldığı kitapta, küçük çocuklar için son derece değerli olan taze sebzeler, meyveler, süt ürünleri, yumurta, et ve balık gibi malzemeler ağırlıklı olarak kullanılıyor. Yazar, çocukların görsel açıdan çekici bulacağı süsleme şekillerine de yer veriyor. Bütün tarifler pratik, besleyici ve kolay bulunan malzemelerle hazırlanmış.