Kadıköy’de artık bir gelenek haline gelen ‘Gaziantep Yemek Şenliği’nin 12.si bu yıl da Göztepe Özgürlük Parkı’nda yapıldı.
FOTOĞRAFLAR: Baran ÇEVİK
Kadıköy’de artık bir gelenek haline gelen ‘Gaziantep Yemek Şenliği’nin 12.si bu yıl da Göztepe Özgürlük Parkı’nda yapıldı. Kadıköy Belediyesi’nin de desteğiyle Gaziantep Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen 12. Gaziantep Yemek Şenliği’nin açılışında konuşan Federasyon Başkanı Mehmet Güçtekin, amaçlarının Gaziantep kültürünü ve lezzetlerini tüm dünyaya duyurmak olduğunu ifade ederek, “Bu şenlik sayesinde Antepliler kültürlerine duyduklarını özlemi giderirken, İstanbulllar da Antep sofrasını ve geleneklerini daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Yoğun ilgi nedeniyle bu yıl şenliğimizi 2 güne çıkardık” dedi.
Şenliğe, vatandaşların yanı sıra Gaziantep ve İstanbul'un önde gelen işadamları ile siyasetçileri de katıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Başkan Yardımcısı Mahmut Tanyol da şenliğe katılan isimler arasındaydı.
Gaziantep’in en tanınmış restoranlarının, tatlıcılarının ve kuru gıda firmalarının da katıldığı şenlikte; halkoyunları ekipleri Antep yöresinde ait gösteriler yaptı, ziyaretçiler arasında baklava ve kebap yeme yarışmaları düzenlendi.
Şenlikte Gaziantep'in dünyaca meşhur baklava, katmer, kebap, ali nazik, içli köfte, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kelle paça gibi yemekleri ziyaretçilere sunuldu.
‘GAZİANTEPLİLER DAHA İYİSİNİ YAPAR DEDİK VE YAPIYORUZ’
Gazete Kadıköy yazarı ve Gaziantep Dernekleri Federasyonu üyesi olan İnal Aydınoğlu, yemek şenliği fikrinin nasıl doğduğunu Gazete Kadıköy’e anlattı. Kendisi de Gaziantepli olan Aydınoğlu, ilk defa Kadıköy’de düzenlenen ve yine Kadıköy’ün yıllardır ev sahipliği yaptığı bir klasik haline gelen “Antep Yemekleri Şenliği” fikrinin, çocuklarının yükseköğrenimleri dolayısıyla gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago kentinde oluştuğunu söyledi.
Türkiye’ye dönünce bunu bir proje haline dönüştürdüğünü anlatan İnal Aydınoğlu, “Chicago’daki bir üniversiteyi geziyorduk. Otelden çıktık, kulağımıza bir Uzakdoğu müziği sesi geliyor. İlgimizi çekti ve çocuklarımla gittik baktık ki 15-16 tane çadır kurmuşlar ve Uzakdoğu müziği eşliğinde Uzakdoğu yemekleri satıyorlar. Dedim ki bu Gaziantep yemeklerine daha çok yakışır. İlk yıl 10 bin kişi gelmişti. Bu yıl iki gün sürdü ve katılım 100 bin kişiyi geçti” dedi.