Antika araç meraklılarına özel servis

Antika otomobil tutkunu Serhat Nalbantoğlu, antika araçları isteyen herkesin özel günlerde şoförlü olarak kullanabilmesi için “Moviestar” isimli şirket kurdu.

28 Haziran 2011 - 11:12

Antika otomobil tutkunu Serhat Nalbantoğlu, antika araçları isteyen herkesin özel günlerde şoförlü olarak kullanabilmesi için “Moviestar” isimli şirket kurdu.

Antika otomobillere olan tutkusunu işi haline getiren Serhat Nalbantoğlu, klasik arabaları isteyenlere kiralıyor. Gemi mobilyaları tasarımı ve imalatı yapan iş adamı Nalbantoğlu, çocukluk yıllarından hobisi olduğu antika otomobilleri hurda halinde alıp, restore ederek kullanılır hale getirerek isteyenlere kiralıyor.
Serhat Nalbantoğlu ilk klasik otomobili 1937 Buick’i 1993 yılında satın almış. Ardından işini büyütmüş. Nalbantoğlu, bu işe nasıl başladığını şöyle anlatıyor:
“Yurt dışı gezilerimde klasik otomobillerin özel günlerde şoförlü olarak kiraya verildiğini gördüm. Türkiye’de ilgi çekeceğini düşündüm.1980 ve 1990’lı yıllara kadar Türkiye antika otomobili cennetiydi. Ancak zamanında bizim memlekete çok özelliği olan araçlar değil de daha sıradan otomobiller ithal edilmiş. Mesela dört kapılı normal Amerikan arabasını ithal etmişler. Ama üstü açık spor modeller pek gelmemiş. Çünkü o zamanlarda üstü açık arabanın fiyatı, iki üç adet arabanın fiyatına denkti. Bu araçlar 1950’lerden itibaren meşhur dolmuşlar olarak İstanbul’un toplu taşımasının yükünü çekmişlerdi. Ancak 1990’lara gelindiğinde çok yorulmuş ve hem sahiplerine hem de yolculara keyiften çok eziyet verir hale gelmişti. Şoförler sürekli tamir ederlerdi. Fakat bu eski araçlar son yıllarda değere bindi;1993 yılında satın aldığım Buick hurda halindeydi ama arabanın 1937 model olması ilgimi çekti. Almadan önce eşimle beraber bakmaya gitmiştik; eşim kesinlikle almamı istemedi. Çünkü araç sökük vaziyetteydi ve hiçbir parçası mevcut değildi. Ama ben bu harika otomobili çok sevdim ve eşimden gizlice satın aldım. 3 yıl bir arkadaşımın garajında sakladım. Bu otomobiller büyük olduğundan çok yer tutuyor ve restorasyon işlemleri zaman alıyor. Tabii bundan ötürü hiçbir tamirci ilgilenmek istemedi; zaten bunlardan anlayan usta pek kalmamıştı. Bundan ötürü kendime bir garaj açtım ve aracın restorasyonuna 1996 yılında başladım; 4 yıl kadar sürdü. Farlarından stoplarına, nikelajlardan tekerlek kapaklarına kadar bütün parçalarını Amerika’dan getirdim. Özel olarak üretilen beyaz yanaklı lastiklerinden Türkiye’de bulunmadığından onları bile Amerika’dan getirdim. Kiralamak gibi bir amacım olduğundan klima ekledim; düğünler genellikle yaz aylarında olduğundan gelin ve damadın konforunu düşünmek gerekiyor. Şu an 20’ye yakın klasik otomobilim mevcut; kimisi restore edilmiş durumda, kimisi yapım aşamasında; bazılarının restorasyonuna henüz başlayamadım.”

FİLM YILDIZI GİBİ HİSSETMEK İÇİN...

Nalbantoğlu çocukluk yıllarından hobisi olan araçları, isteyen herkesin özel günlerinde şoförlü olarak kullana bilmesi için “Moviestar” isimli şirketini kurdu.
“Moviestar film yıldızı anlamına geliyor; bu otomobilleri kiralayanlar da kendilerini bir günlüğüne bile olsa bir film yıldızı, bir masal kahramanı hissetsinler istedim” diyen Nalbantoğlu, otomobillerin şimdilik özel günler, düğünler, turistik geziler,fotoğraf ve film çekimlerinde kullanıldığını söyledi. Özellikle düğün günlerinde gelin arabası olarak tercih edildiğini ifade eden Nalbantoğlu, “İnsanlar bu araçlardan çok büyük keyif alıyorlar; hayallerini gerçekleştiriyorlar ve kendileri için çok özel olan bugünlerini adeta ölümsüzleştiriyorlar. Halk tarafından büyük ilgi gören bu araçlara yolda durup fotoğrafını çekenler, el sallayanlar, gençlik günlerine geri dönenler çok mutlu oluyorlar”diye konuştu.
Araçlarla ilgili detaylı bilgiye, www.moviestarotokiralama.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Merve KEÇECİOĞLU


 


ARŞİV