‘Çapulcu evleri' açılıyor

Çapulcu evleri geliyor. Gezi Direnişi ile birlikte ortaya çıkan ortak dayanışmayı arttırmak isteyen Öğrenci Kolektifleri, yurt bulamayan, ev tutamayan öğrencilere kendi evlerini açarak destek veriyor.

04 Eylül 2013 - 16:12

Üniversitede okuyan gençler ile bu gençleri evlerinde barındırmak isteyenleri buluşturacak yeni bir proje başlıyor. Gezi direnişine katılan üniversiteliler cemaat evlerine karşı “Çapulcular Evlerini Açıyor” isimli bir kampanyaya start verdi. Öğrenci Kolektifleri tarafından başlatılan kampanya kapsamında öğrenciler kendi evlerini geçici bir süreliğine yeni gelen öğrencilere açacaklar. Ev eşyası paylaşımında bulunacaklar ve ev organizasyonu yapacaklar.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Öğrenci Kolektifleri, “Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleşemeyen öğrencilerin tek çaresi ucuz, kimi zaman parasız olan cemaat evleri oluyor. Cemaat evlerine karşı biz çapulcular da kendi evimizi açıyoruz” denildi.
Kampanya ile ilgili detaylı bilgilere, “Cemaat evlerine karşı Çapulcular Evlerini Açıyor” adlı facebook sayfası ve [email protected] adlı mail adresi ile üniversite önlerine kurulan standlardan ulaşılabiliyor.

ARŞİV