Çapulcu Zamanlar'ın DVD'si çıktı!

Gezi direnişini anlatan “Çapulcu Zamanlar” belgeselinin DVD’si kitabevleri ve müzik marketlerde satışa sunuldu.

26 Haziran 2014 - 16:12
 
Gezi direnişini anlatan “Çapulcu Zamanlar” belgeselinin DVD’si kitabevleri ve müzik marketlerde satışa sunuldu. Gezi’nin belleğini canlı tutmak için hazırlanan belgeselden elde edilecek gelir yeni belgesellerin hazırlığı için kullanılacak.
 
Getto Sinema Kolektifi tarafından hazırlanan “Çapulcu Zamanlar” belgeseli, DVD olarak müzik marketlerdeki yerini aldı. “Bir Parka Sığan Milyonların Hikayesi”ni anlatan Çapulcu Zamanlar, Anadolu Müzik’ten çıktı.
Getto Sinema Kolektifi, belgesele ilişkin şöyle diyor: “Gezi Direnişi sürecinde bizler özgür basın geleneğinden gelen Etkin Haber Ajansı’nda (ETHA) gönüllü olarak çalışıyorduk. Direniş sürecinde bizler de direnişçiler gibi gaza, plastik mermiye ve tomalara maruz kaldık. Onlarla birlikte sabahladık, kahvaltı yaptık, uyuduk. 18 Haziran günü ETHA’ya yapılan şafak baskını ile birlikte ajansta bulunan görüntü arşivine el konuldu. Şüphesiz ki devlet bu baskınla Gezi’nin belleğini silmek ve baskılarla bizleri susturmak istiyordu. Ancak bizler ‘Çapulcu Zamanlar’ ile Gezi’nin belleğini canlı tutmak, silinemeyeceğini göstermek istedik. Elimizde bulunan ve sosyal medyadan temin ettiğimiz yaklaşık olarak 470 saatlik bir görüntü taramasının ardından çalışmalarımıza başladık. Elbette bizlerin milyarlık bilgisayarları, stüdyoları bulunmuyordu. Bazen evimizde, bazen kafede, vapurda, geçen 8 aylık bir çalışmanın ardından belgeseli tamamladık.”
Filmin yönetmenlerinden Kenan Ağbulut da belgeselin DVD’sine neden gerek duyduklarını şöyle açıklıyor: “Gezi, kolektif bir hareketin ürünüydü. Biz de kolektif bir sinema oluşumuyuz. Gezi Parkı’nda eşit ve parasız bir dünyayı yaşadık. Bu belgeseli tamamen Gezi belleğini canlı tutmak için yaptık. Yeni belgeseller, yeni bellek çalışmaları yapabilmek için belgeselin DVD’sini çıkararak hem bir bütçe oluşturmak, hem de her evin arşivine kaliteli bir versiyonuyla girsin istedik.”

ARŞİV