Arada Sanat Festivali sorguluyor; 'BEN KİMİM?'

Her türlü sanat dalına kapılarını açarak, ağırlıklı olarak üniversite öğrencisi veya yeni mezun sanatçıların performanslarına yer veren İstanbul-Amsterdam işbirliğiyle gerçekleşecek

20 Eylül 2012 - 14:01

Türkiye-Hollanda arasındaki 400. Yıl etkinlikleri kapsamında Hollanda Konsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleşecek “Arada Sanat Festivali”, 23 Eylül ve 28-30 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Festival Mekanları arasında Kozyatağı Kültür Merkezi ve Kadıköy Meydanı da var!

Semra ÇELEBİ

Her türlü sanat dalına kapılarını açarak, ağırlıklı olarak üniversite öğrencisi veya yeni mezun sanatçıların performanslarına yer veren İstanbul-Amsterdam işbirliğiyle gerçekleşecek “Arada Sanat Festivali” 23 Eylül ve 28-30 Eylül tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. Bu yıl, “Ben Kimim?” temasının işleneceği festival, birey-toplum ilişkisi içinde, devamlı insanlara giydirilen kimlikleri sorguluyor ve insanın saf kimliğine ulaşması mümkün mü, böyle bir başlangıç noktası var mı gibi soruları masaya yatırıyor.                                                                                  

Arada Sanat Festivali’nin bu yıl gerçekleştirilecek “Ben Kimim?” temalı İstanbul ayağında sergiler, dans ve tiyatro performansları, müzik dinletileri, workshoplar gibi etkinlikler bulunuyor. Festivalde Amsterdam’dan 2 tiyatro ve performans grubu da yer alıyor. Ayrıca İstanbul’dan açık çağrıyla seçilen genç sanatçıların işleri de festival ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Arada Stüdyo da “Vasıfsız Eleman” projesiyle ilk kez kendi oluşturduğu projeyi festivalde sunacak.

Festival’in 23 Eylül Pazar günü saat 14.00-21.00 saatleri arasında Ortaköy Meydanı’nda gerçekleşecek olan açılış etkinliğinde; dans, graffiti, rap, beat box, dj performansları yer olacak. Rap müziğinin önde gelen isimlerinden Da Poet konseriyle etkinlik son bulacak.

Festival kapsamındaki etkinlikler Arada Stüdyo, Ortaköy Meydanı, Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti Kampüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi Salonu, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Tiyatro Salonu, Talimhane Tiyatrosu, Kadıköy Meydanı gibi mekânlarda sanatseverlerle buluşacak.
Türkiye-Hollanda arasındaki 400. Yıl etkinlikleri kapsamında Hollanda Konsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleştirilen festivale Beyoğlu Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi de destek oluyor.
 
 
 

ARŞİV