Ares köpeğe uzanan el

Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAK)’ın da aralarında bulunduğu ekipler bu sabah Ares köpeği canlı olarak enkazdan kurtardı

02 Kasım 2020 - 12:07

Kadıköy Belediyesi’nin 25 kişilik arama kurtarma ekibi, İzmir’in en çok hasar gören ilçesi Bayraklı’da Rıza Bey Apartmanı’nda enkaz altındaki canlar için çalışmalarını sürdürüyor.

30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin hemen ardından yola çıkan ekip üç gündür enkaz altındakilere ulaşmaya çalışan diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalışıyor.

8 katlı, 32 daireli Rıza Bey Apartmanı, depremde tamamen yıkılan ve hala çalışmaların sürdüğü sekiz binadan biri. Bu sabah 08.37’de bir mucize gerçekleşti ve üç gündür enkaz altında yaşam mücadelesi veren Ares köpek, 65 saatin ardından canlı olarak çıkarıldı.

Daha öncesinde enkazdan çıkarılan ve ilk sorusu köpek dostu Ares olan Gizem İleri de dostuna veterinerlikte kavuştu.

Arama kurtarma köpekleri hala enkaz altından sinyal aldıkları için Rıza Bey Apartmanı’nda çalışmalar sürdürülüyor.

Kadıköy BAK’tan aldığımız bilgiye göre şu an apartmanın enkazı altında çıkarılmayı bekleyen bir anne ve kızı var. Ekipler, sessizlik içinde onlardan gelecek sesi bekliyor.

İBB ekipleri ise başka bir mucizeye imza attı ve 65.saatte 3 yaşındaki Elif Perinçek’i sağ olarak enkazdan çıkarmayı başardı. Elif bebeğin mucize kurtuluşu ve hayata tutunuşu fotoğraf karelerine yansıdı. (Foto: Serkan Oktar /İstanbul İtfaiye personeli)

Rıza Bey Apartmanı'nda arama kurtarma ekipleri 70.saatte bir cana daha ulaştı. Bir kedi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.

Rıza Bey Apartmanı'ndan şimdiye kadar 15 kişi sağ kurtarılırken maalesef 24 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Aynı apartmandan toplamda iki kedi iki köpek ve bir tavşan sağ çıkarıldı. Enkaz altından hala kedi ve köpek sesleri geldiği bildiriliyor.


ARŞİV