Arıkan davasında yine sonuç yok

Bağdat Caddesi’nde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden genç müzisyen Okan Arıkan’ın davası görüldü. Bilirkişi raporunda hem sürücü hem de Arıkan “asli kusurlu” bulundu

10 Kasım 2016 - 16:22

Erhan DEMİRTAŞ
Keman sanatçısı Okan Arıkan’a çarparak ölümüne neden olan aracın sürücüsü Orkun Efe Bardakçı’nın “taksirle ölüme neden olma” suçundan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.
8 Kasım Salı günü Anadolu Adliyesi’nde görülen davada hâkim, kazanın meydana geldiği yerde yapılan keşfe ilişkin bilirkişilerce hazırlanan raporun mahkemeye sunulduğunu tutanağa geçirdi. Bilirkişi raporunda, sürücü Orkun Efe Bardakçı’nın aracının hızını azaltmadığı, yayayı gördüğünde uyarıcı ikazlarda bulunmadığı ve trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle asli kusurlu bulunduğu belirtildi.
Kazada ölen Okan Arıkan’ın da trafik işaretlerine uymadığı, kendi can güvenliği ile ilgili tedbirleri almadan taşıt yoluna çıktığı ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü kaydedilen raporda, Arıkan’ın, 182 promil alkollü olarak taşıt yoluna girip yolun karşısına geçmek istediğinde aracın kendisine çarpması neticesinde vefat ettiği trafik kazasında kuralları ihlal ettiğinden asli kusuru bulunduğu kaydedildi.

“RAPORU KABUL ETMİYORUZ”
Arıkan’ın ailesinin avukatı Kenan Tandoğan, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, “Raporda hem sürücü hem de ölen kusurlu verilmiştir. Kesinlikle bu raporu kabul etmiyoruz. Ölen yolda değil, kaldırıma bir adım kala cepte kaza nedeni ile ölmüştür. Yeniden rapor düzenlenmesini talep ediyoruz.” dedi.
Okan Arıkan’ın babası Namık Arıkan, avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, “Oğlumun alkollü olduğundan bahisle kusurlu bulunduğundan bahsedilmiş. Hâlbuki benim oğlum öldürüldü” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Orkun Efe Bardakçı’nın kullandığı 34 YK 3689 plakalı araç, Bağdat Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan’a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmıştı. Arıkan olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan diğer üç kişi de yaralanmıştı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde araç kullandığı iddia edilen sürücü Orkun Efe Bardakçı’nın keman sanatçısı Okan Arıkan’ın ölümüne neden olduğu belirtiliyor.
İddianamede, sürücü Orkun Efe Bardakçı’nın “taksirle ölüme neden olma” suçundan iki yıldan altı yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Bardakçı tutuksuz yargılanıyor.

 
DİĞER DAVALARDA NELER OLDU?
Bağdat Caddesi başta olmak üzere Kadıköy’de son bir yılda yaşanan kazalarda 7 kişi hayatını kaybetti. Bu kazalardan Feride Büşra Taşlı ve Mehmet Emin Kaya’nınki sonuçlanırken, diğer davalar henüz görülmedi. Peki, şimdiye kadar neler oldu, kimler ne kadar ceza aldı?

• Bağdat Caddesi’nde kaldırımda çiçek satan Mehmet Emin Kaya’yı otomobiliyle ezerek ölümüne sebep olan ve 87 gün sonra teslim olan sürücü Murathan Öztürk, darbe girişiminin ardından kapsamı genişletilen koşullu salıverilmeyle tahliye oldu.

• Suadiye’de Feride Büşra Taşlı’ya çarpan sürücü Zeynep Nur Koşan, 3 yıl 10 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı ancak Kanun Hükmünde Kararname gereği Koşan, hapis yatmayacak.
• 12 Mayıs 2016 tarihinde Kurbağalıdere’nin balçığını taşıyan hafriyat kamyonu yaya yolunda yürüyen Şule İdil Dere’yi ezerek öldürmüştü. Şoför, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Davası henüz görülmedi.

• 7 Ekim’de Moda’da meydana gelen kazada 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti. Hafriyat kamyonu şoförü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Aile şoför hakkında şikâyetçi oldu. Dava henüz başlamadı.

• Suadiye’de, kaldırımda yürürken kamyondan düşen beton kalıplarının altında kalarak hayatını kaybeden 50 yaşındaki Ayşe Altın ve Göztepe’de yolun karşısına geçmeye çalışırken hafriyat kamyonunun altında kalarak can veren 78 yaşındaki Hüseyin Özbudak ile ilgili dava sürecinin ne durumda olduğu ise bilinmiyor.

56. ADALET NÖBETİ “DERE” İÇİN
Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin her ayın ilk pazar günü, iş cinayetlerine dikkat çekmek için tuttuğu Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 56.’sı 6 Kasım Pazar günü Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirildi. Bu haftaki adalet nöbeti geçtiğimiz mayıs ayında Yoğurtçu Parkı’nda bir kamyonun ezerek öldürdüğü Şule İdil Dere için tutuldu. Eylemde konuşan Şule İdil Dere’nin babası Berdan Dere, kızının katledilmesiyle ilgili henüz dava açılmadığını söyleyerek duyarlılık çağrısı yaptı. Şule İdil Dere’nin ölümünün üzerinden 7 ay geçmesine rağmen henüz hukuki süreç başlamadı.
 
Etiketler; okan arıkan

ARŞİV