Arıkan'ın failine tahliye

Bağdat Caddesi’nde keman sanatçısı Okan Arıkan’ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan Orkun Efe Bardakçı’nın yargılanmasına devam edildi. Bardakçı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

11 Ağustos 2016 - 13:42
Erhan DEMİRTAŞ
Bağdat Caddesi’nde hayatını kaybeden genç müzisyen Okan Arıkan’ın ölümünün üzerinden tam olarak 3 buçuk ay geçti. Aracıyla Arıkan’a çarpan Orkun Efe Bardakçı’nın yargılanmasına ise devam edildi. 10 Ağustos Çarşamba günü Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, baba Okan Arıkan ve Orkun Efe Bardakçı ile taraf avukatları katıldı.
Arıkan ailesinin avukatı Kenan Tandoğan, “Önceki beyanlarımızı ve dilekçelerimizi tekrar ediyoruz. Biz de keşfin gerekli olduğuna inanıyoruz. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi. Orkun Efe Bardakçı’nın avukatı İbrahim İnan ise müvekkili hakkında alınan iki rapor bulunduğunu belirterek, “Mevcut raporların bir tanesi müvekkilimin lehine unsurlar içermektedir. Biz bu raporun ilerde yapılacak keşif sonrasında Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi’nden de bu şekilde geçeceği kanaatindeyiz. Müvekkilim 3 buçuk aydır tutuklu ve delillerin karartılması söz konusu değildir. Tahliye kararının verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

TAHLİYE EDİLDİ
Tarafların taleplerini ve savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti kararını verdi.  Delillerin toplandığını ve sanığın ikametgâhının sabit olduğunu belirten heyet, Orkun Efe Bardakçı’nın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine hükmetti. Heyet ayrıca 14 Ekim Cuma günü kazanın olduğu noktada keşif yapılmasına karar verdi. Bir dahaki duruşma ise 8 Kasım’a ertelendi.

“BEKLEMİYORDUK”
Duruşmadan sonra Gazete Kadıköy’e açıklama yapan baba Namık Arıkan, verilen kararın kendilerini şaşırttığını ifade etti. Arıkan, “Biz tahliye kararının çıkmasını beklemiyorduk. Hem Arıkan ailesi olarak hem kendi çocuğumuz hem de Bağdat Caddesi’nde hayatını kaybedenler için adalet istiyoruz. Ancak ülkede yaşanan son gelişmeler bizim davamızı da etkiledi. Keşiften sonra daha sağlıklı ve adaletli bir kararın çıkacağını umuyoruz” diye konuştu.

KAMPANYA SÜRÜYOR
Okan Arıkan’ın ölümünden sonra change.org’da da “Bağdat Caddesi katilleri en ağır cezayla cezalandırılsın” başlığıyla  imza kampanyası başlatılmıştı. Şu ana kadar 10 bin kişinin destek verdiği kampanyada şu ifadelere yer verildi: “Suçlular, bu kontrolsüz insanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı ki, bu yolda artık süreklilik haline gelen trafik terörü son bulsun. Katiller en ağır cezayla cezalandırılsın. Adalet, hak yerini bulsun, gençlerin insanların kıyımına son verilsin.”

NE OLMUŞTU?
Orkun Efe Bardakçı idaresindeki 34 YK 3689 plakalı araç, Bağdat Caddesi üzerinden Kadıköy istikametine giderken yolun karşısına geçmeye çalışan Okan Arıkan’a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmıştı. Arıkan,  olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan diğer üç kişi de yaralanmıştı. İddianamede, Bardakçı’nın ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 6’şar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

ARŞİV