“Arıtma tesisi nereye yapılacak?”

Rıhtımda biyolojik arıtma tesisi olarak ayrılan alana yapılmak istenen cami projesi, 21 Aralık’ta düzenlenecek söyleşide tartışılaca

14 Aralık 2017 - 16:11

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için eylem planı hazırlayan Kadıköylüler, Rıhtıma yapılmak istenen ve İstanbul V Numaralı Koruma Kurulu tarafından onaylanan cami projesi için de eylem takvimi belirledi. 13 Aralık Çarşamba günü Kadıköy Kent Konseyi binasında düzenlenen toplantıya muhtarlar, STK temsilcileri ve çevre gönüllüleri katıldı. Kadıköy Kent Konseyi Başkanı Saltuk Yüceer proje hakkında genel bilgileri sıraladı. Yüceer’in konuşmasından sonra önümüzdeki günlerde neler yapılması gerektiği konuşuldu. Toplantıda öne çıkan görüş, söz konusu arazinin dolgu alanı olduğu ve burada herhangi bir yapının yapılmasına izin verilmemesi oldu. Buna göre, Kadıköylü  kurumların imzacı olacağı bir kampanya düzenlenecek ve bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

UZMANLAR BİLGİLENDİRECEK

Caminin yapılmak istendiği alan Anadolu yakasının ihtiyacına yanıt verecek İSKİ’nin biyolojik arıtma tesisi olarak ayrılan yerini ve çevresini kapsıyor. 21 Aralık Perşembe günü  saat 15.00’te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleşide bu konu masaya yatırılacak. “Kadıköy’de İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Nereye Yapılacak?”  başlıklı söyleşiye, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Su ve Atıksu Komisyonu Başkanı Selahattin Beyaz, Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Sümer ve kimya mühendisi Yüksel Demirtaş konuşmacı olarak katılacak.


ARŞİV