Arkeoloji sahneye çıkıyor!

Romanyalı akademisyen-arkeologlardan oluşan Terra Dacica Aeterna grubu, Türkiye'de ilk kez Kırklareli'nde arkeolojik canlandırma yapacak.

31 Ağustos 2012 - 13:16
Romanyalı akademisyen-arkeologlardan oluşan Terra Dacica Aeterna grubu, Türkiye'de ilk kez Kırklareli'nde arkeolojik canlandırma yapacak.
 
Gökçe UYGUN
Kırklareli'nin Vize ilçesini kapsayan arkeolojik bir çalışma olan “Vize Oppidum (Kutsal Kale) ve Kutsal Alanlar Çalışması”' sonrasında hazırlanan Trak Köy Arkeopark Projesi hayata geçiyor.
7. Vize Kültür ve Tarih Festivali kasamında, Oppidum'un bulunduğu tepenin eteklerinde bölgede yaşamış olan Trak Kültürü canlandırmaları ve atölye çalışmaları olacak.
35 kişilik kadroyla etkinliğe katılacak olan Romanyalı akademisyen arkeologların kurdukları Terra Dacica Aeterna Canlandırma Grubu, canlandırmaları gerçekleştirecek.   Kırklareli Vize Belediye Başkanı Mühendis Selçuk Yılmaz'ın davet ettiği grup, 30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde etkinliklerini sunacak.
Kırklareli Vize Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi'nin destek verdiği proje ile ilgili olarak geçen sene Ekim ayında Kadıköy'deki Kozyatağı Kültür Merkezi'nde bir toplantı yapılmıştı. Arkeolog Ufuk Baş Arığ, “Istrancalar Bölgesi Kutsal Kale ve Kutsal Alanlar Arkeopark Proje” sunumu yapmıştı.
Arığ, “Projemizde öngörülen hedefler ve sürdürülebilir, kalıcı uygulamalarla Vize’nin, kültür ve arkeoloji turizmi ile çok yakın bir tarihte, hak ettiği yeri ve adı alacağına inanıyorum” dedi.
 
www.arkeolojimerkezi.com
 

ARŞİV