‘Armadalı' sporcular YETİŞİYOR

Eylül ayında düzenlediği açılışla sezona merhaba diyen Armada Kulübü’nün spor okulu, Erenköy Kız Lisesi spor salonunda sezona güçlü bir başlangıç yapmıştı.

13 Aralık 2012 - 11:05
 
Erenköy’deki merkezinde basketbol ve jimnastik; İstek Özel Bilge Kaan Florya tesislerinde ise basketbol, jimnastik, voleybol ve bale derslerinden oluşan bir karışımla gençlere sporcu disiplini aşılamayı hedefleyen Armada Kulübü, 22 yıl önce basketbol sahalarından tanıdığımız önemli bir isim olan Cihat Levent’in girişimleriyle kuruldu. 1990’larda “Yenilmez Armada”nın ünlü oyuncularından olan Cihat Levent’in bu adımı sayesinde bugüne kadar Kadıköy ve civarında pek çok genç sporla tanıştı, bedensel ve zihinsel olarak yetişme imkânı buldu.
Kuşkusuz bunda özel antrenmanlar; koçlar ve öğrenciler arasındaki iletişimin sıcaklığı Armada’yı farklılaştıran temel özellikler arasındaydı. Armada Genel Koordinatörü Gökhan Yavuz; gelişme dönemlerinde çocukların ve gençlerin olumsuz alışkanlıklardan uzak durabilmesi, sağlıklı bir yönde gelişmesi için çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini vurgularken; Baş Antrenör Cüneyt Gülşen ise antrenman sistematiğinin çocukların ve gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine destek verecek ölçülerde hazırlandığını özellikle belirtti. Geçen dönem 250 kadar çocuk ve gencin Armadalı olduğunu söyleyen Genel Koordinatör Gökhan Yavuz, Armada’nın amacının her yaştaki sporcusuna idealizm ile realizmin dengesini sağlayacak bir sporcu felsefesi vermek olduğunu söyledi. Bunu da öğrencilerin gelişimi noktasında en iyisi olması yönünde hedefler koyup, gerçek sporculuk süreçlerinde bunları ne kadar hayata geçirdiğini ölçerek yaptıklarını anlatan Yavuz, öğrencilerin gelişimlerini de bu verilere göre planladıklarını söyledi. “Basketbol okulumuzdan ‘Ağaç yaşken eğilir’i anlatan bir hikâye sanırım güzel bir örnek olacaktır. Antrenörlerimiz 5- 6 yaş sporcularımızın gelişimlerini sağlamak amacıyla şut ağırlıklı oyunlarla şutlarını geliştirmek amacıyla özel bir antrenman sistematiği uyguluyorlardı. Bunların sonuçlarını ölçerek oyunların zenginliği ve çeşitliği arttırılıyordu. Bunlarla çok güzel sonuçlar aldık, miniklerimizin şut yetenekleri önemli ölçüde gelişti” örneğini vererek spor eğitimi stratejilerini açıklayan Yavuz, samimiyet, ilgi ve disiplinin dengeli bir biçimde antrenmanlarda sunmanın başarıyı da getirdiğini vurguladı.

CİHAT LEVENT FAKTÖRÜ
1990 yılında ‘Yenilmez Armada’nın ünlü oyuncularından Cihat Levent’in girişimleriyle kurulan Armadaspor, 22 yıllık gelişim çizgisinde farklı takımlara kazandırdığı oyuncular ve Anadolu yakasında sporu gençlere sevdirmesiyle tanındı. En temel özelliği kendi içinden yetiştirdiği liderler ve yöneticiler ile farklılaşmak olan Armada bunu çok temel ölçeklerde başararak gençlerin tercih ettiği bir spor okulu olma yolunda temel adımlar attı. Basketbol federasyonuna akredite bir basketbol okulu olmanın yanında; jimnastik, voleybol, kampçılık ve bale gibi farklı alanlarda da atılımlar yaparak, Erenköy Kız Lisesi Tesisleri ile İstek Özel Bilge Kaan Lisesi Tesisleri’nde gençlere özel hizmetler vermeye başladı.

KULÜP BAŞARI GRAFİĞİYLE BÜYÜLÜYOR

Sezon başından bu yana farklı kategorilerde yapılan maçlarda Armada spor kulübünün başarısı maç sonuçlarından da belli oluyor.

GENÇ ERKEKLER: 17 EYLÜLDEKİ MAÇI: Armada(68)-Beylikdüzü(59)
YILDIZ ERKEK B 1: 19 EYLÜL MAÇI:      Armada (59) - Olimpik Basket (47)
GENÇ ERKEKLER: 29 EYLÜL MAÇ:         Baskets (0) - Armada (20)   ...HÜKMEN...
YILDIZ EREKEK B1: 30 EYLÜL MAÇI:     Bilfen (55) - Armada (54)
KÜÇÜK ERKEK B2: 6 EKİM MAÇI:          Armada (49) - Balkan Yeşilbağlar (32)
YILDIZ EREKEK B1: 11 EKİM MAÇI:      Armada (57) - Bahçelievler Belediye (40)
GENÇ ERKEK B5: 27 EKİM MAÇI:           Kurtuluş (45) – Armada (68)
KÜÇÜK ERKEK B2: 4 KASIM MAÇI:        Paşabahçe (42) – Armada (39)
YILDIZ ERKEK B1: 8 KASIM MAÇI:        Armada (68) – Bayrampaşa İ.Ö.O. (27)
KÜÇÜK ERKEK B2: 10 KASIM:               Armada (57) – Gaziosmanpaşa Basketbol (18)
GENÇ ERKEK B5: 14 KASIM MAÇI:        Armada (50) – Ataşehir Yıldızları (60)
GENÇ ERKEK B5: 21 KASIM MAÇI:        İstanbul Basketbol Akademi (60)-Armada (74)
KÜÇÜK ERKEK BX: 2 ARALIK MAÇI:      Selimiye (54) – Armada (56)
 

ARŞİV